Monday , 25 October 2021

10 TETOR DITA NDERKOMBETARE E SHENDETIT MENDOR

10 tetor dita nderkombetare e shendetit mendor. Ne kuader te kesaj dite reparti I psikiatrise Shkoder organizoj nje aktivtet me te semuret. Drejtoresha Valdete Hoxha tha se rastet me crregullime jane ne rritje, shkak paresor eshte jetesa vetem e te moshuarve e po ashtu problemet sociale.Pozitiv eshte fakti se familjaret e te semurve jane ndergjegjsuar, ndersa tashme Hoxha tha se te semuret nuk mund te qeqendrojne te shtruar me shume se 3 jave.Dita e shendetit mendor vendin tone e gjen me shifra jo pozitive pasi tendenca eshte gjithnje e ne rritje. Hoxha tha se ne nje vit ka me shume se 1500 vizita ambulatore kryesisht me depresion dhe skizofreni

Lexoni dhe kete

SHKODËR, 20 VIKTIMA NË 2 VITET E FUNDIT TË TRAFIKIMIT TË QËNIEVE NJERËZORE

Trafikimi i qënieve njerëzore vijon të jetë një fenomen shumë i përhapur në shoqërinë shqiptare. …