14 JANAR 1990, PROTESTA E PARË ANTI-KOMUNISTE

Është përkujtuar këtë të enjte 14 janari i vitit 1990, demostrata e parë anti-komuniste në vend.

Protagonistë të asaj periudhe e cilësojnë si një datë historike dhe thonë se ngjarja e Shkodrës nuk ishte rastësi, por kishin urrejtje kundër regjimit.

Me 14 Janar 1990, mijëra shkodranë, të thirrur nga vetëdijesimi dhe kalvari i vuajtjeve 45 vjeçare në diktaturë si askush tjetër, dolën në sheshin kryesor të qytetit.

Synimi ishte heqja e bustit të diktatorit Stalin, personifikim i egërsisë komuniste dhe idhull i diktatorit komunist dhe regjimit të tij.

Lexoni dhe kete

PROTESTE KUNDER HEC-it, BLLOKOHET RRUGA E KOMBIT

Vijimi i punimeve dhe mungesa e reagimit nga institucionet shtetërore, ka ngritur sërish në proteste …