Thursday , 27 January 2022

150-VJETORI I LINDJES SE FISHTES, SHTEPIA E POETIT E KYÇUR

150-vjetori i lindjes së At Gjergj Fishtës, e gjeti të mbyllur shtëpinë ku ka jetuar homeri shqiptar në Fishtë të Lezhës. Pavarësisht restaurimit të plotë, objekti nuk është i aksesueshem për vizitoret, pasi ende nuk është gjetur zgjidhje mbi mënyren e administrimit.

Të shumtë jane vizitoret nga qytetete të ndryshme te shqipëri dhe me gjerë, që i drejtohen shtëpisë së At Gjergj Fishtës, por përballen me deren e kyçur.

Ata e konsiderojnë aspak normale diçka të tillë dhe kërkojnë që të gjendet zgjidhje.

Objekti, Monument kulture i Kategorisë së Parë në fshatin Fishtë të Lezhës u restaurua 1 vit më parë fale donacioneve private, por ka mbetur peng i problemeve të vjetra të pronësisë mes familjareve.

Lexoni dhe kete

PROTESTA E BANORËVE, REAGON OSHEE SHKODËR

Pas protestës së banorëve të Hotit të Ri ka reaguar edhe OSHEE rajoni Shkodër. Kryeinxhineria …