Thursday , 21 February 2019

17 SHTEPI NË SHIRQ TË IZOLUARA NGA UJI

Shtëpi të rrethuara nga uji dhe kafshë të cilat nuk kanë ushqim është kjo situate në fshatin Shirq, në disa lagjes të këtij fshati. Ndërsa banorët apelojnë për ushqime për kafshë pasi sasia që ata kanë arritur të grumbullojnë por edhe disa ndihma janë të pa përfillëshme pasi cdo gjë tashmë ndodhet nën ujë.

Fran Marini banorë I fshatit Shirq ndodhët I rrethuar nga uji së bashku me katër anëtarët e familjes së tij. Ndërsa niveli ujit në oborrin e shtëpisë në disa vende I kalon 30 centimetrat.

Në Njësinë Administrative të Dajçit situata sa vjen ë rëndohet, në këtë zonë janë të përmbytura rreth 450 hektar tokë bujqësore. Ku pjesa më e madhe me të mbjella si foragjere, jonxhe, dhe bimë decorative. Në lagjen Zadrimë të fshatit Shirq janë 17 shtëpi të bllokuara nga uji.

Lexoni dhe kete

MUNGESA E ENERGJISE, QYTETARET BLLOKOJNE ZYRAT E OSHEE NE LAÇ

Banoret e fshatrave të Malësisë së Kurbinit, bllokuan zyrat e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë …