Monday , 30 November 2020

18 PRILLI, DITA NDERKOMBETARE E MONUMENTEVE DHE SITEVE ARKEOLOGJIKE

Ne kete dite u organizua faza e pare e nje ekspozite figurative ne qytetin e Shkodres

18 Prilli shënohet si Dita Ndërkombëtare e Monumenteve dhe Siteve Arkeologjike. Për këtë u organizua në Shkodër faza e parë e ekspozitës figurative “Dimensionet e Artit dhe Trashëgimisë Kulturore”. Një aktivitet i cili u zhvillua në bashkëpunim me Shoqatën “Ardhmëria” dhe shkolla të qytetit të Shkodrës. Ky aktivitet vjen edhe si një vazhdimësi e programit të Ministrisë së Kulturës “Edukimi nëpërmjet Kulturës” për të bërë pjesë interaktive në përqasjen ndaj kulturës trashëgimisë, artit të bukurës jo vetëm të rinjtë por çdo individ të interesuar për të pritur por edhe për të përcjellë të bukurën, për të transmetuar rëndësinë e asaj çfarë në trashëgojmë.

Në fund të ekspozitës u ndanë edhe çertifikata e çmime për punimet më të mira, ndërkohë ekspozita do qëndrojë e hapur për 10 ditë.

Lexoni dhe kete

“FESTIVALI LETRAR I SHKODRËS”

Ka startuar “Festivali Letrar i Shkodrës”. Një aktivitet i organizuar nga Bashkia Shkodër dhe bibloteka …