Wednesday , 25 November 2020

20 RASTE TE REJA ME KANCER GJIRI NE LEZHE

Shifrat e grave dhe vajzave të prekura nga kanceri i gjirit në Lezhë mbeten shqetësuese.

20 raste të reja janë konfirmuar gjatë këtij viti, por numri mund të jetë më i lartë, pasi pandemia COVID-19 ka ndikuar në uljen e numrit të ekzaminimeve.

Të dhënat janë bërë publike nga mjekja onkologe në Spitalin e Lezhës Bardha Gjoni, ndërsa grupmoshat e prekura janë nga 35 deri në 94 vjeç.

Grate dhe vajzat tashme nuk e kane te nevojshme ti drejtohen Shkodres apo Tiranes per ekzaminime, pasi mamografia eshte instaluar dhe ne spitalin e Lezhes.

Tetori është muaji sensibilizues në luften kunder kancerit të gjirit dhe gjatë këtyre ditëve në Lezhë janë organizuar një sërë aktivitetesh sensibilizuese.

Lexoni dhe kete

“SOT PËRBALLEMI ME SFIDA TË SHUMTA”

Sot përballemi me sfida të shumta, me goditje ndaj fesë tonë, siç janë edhe fushatat …