29 NENTORI, NGJARJE E HISTORISE POST-KOMUNISTE

As kete vit Bashkia Shkoder nuk ka planifikuar nje axhende aktivitetesh ne 29 Nentorin. Ky institucion duket se nuk do ta njohe kete date si date te çlirimit te vendit dhe per pasoje ne kalendarin e aktiviteteve qe ajo parashikon, nuk do te perfshihet asnje manifestim ne kete dite. E pyetur per kete, kryebashkiakja e Shkodres, Voltana Ademi, tha se gje e rendesishme per Shqiperine eshte pavaresia dhe clirimi, pastaj ngjarjet qe kane ndodhur per interpretime politike, jane pengese e madhe. Sipas Ademit, mungesa e qartesise mbi ngjarjen apo e thenies se te vertetave mbetet problematike e historise post – komuniste.

29 Nentori akoma edhe sot vijon te sjelle debate dhe percarje ne vendin tone mes politikes dhe historianeve te ndryshem.

Lexoni dhe kete

RENDOHET SITUATA NE ZONAT E PERMBYTURA TE NENSHKODRES

Situata në territorin e Bashkisë së Shkodrës nga përmbytjet vazhdon të përkeqësohet dhe tashmë kemi …