Saturday , 27 November 2021

30-VJETORI I RIKTHIMIT TË MISIONIT TË STIGMATINEVE NË SHQIPËRI

Motrat Stigmatine kanë përkujtuar 71 vjetorin e vdekjes së të Lumes Marie Tuci si dhe 30 vjetorin e rihapjes së misionit në Shqipëri me një meshë shenjte e mbajtur në kishen e kuvendit në Gjuhadol të Shkodrës.

Mesha Shenjte u celebrua nga Arqipeshkvi I Dioqezit Shkodër-Pult Imzot Angelo Massafra. Me këtë rast Moter Terezina Demaj Stigmatine tregoj për historikun e kuvendit dhe punen e motrave gjatë më shumë se një shekull veprimtari në vendin tonë…

E ardhur enkas nga Italia Nëna Gjenerale e Motrave Stigmatine në fjalën e saj përshendetëse foli për gëzimin që ndjen në këtë 30 vjetor të rihapjes së misionit në Shqipëri…

Arqipeshkvi I Dioqezit Shkodër-Pult Imzot Angelo Massafra vlersoi lart kontributin e motrave Stigmatine ndërsa kërkoi që të lutemi që të ketë sa më shumë thirrje baritore për priftërinjë dhe murgesha…

Me këtë rast dy motrave të cilat vuajten mungesen e shërbimit baritor gjatë regjimit komunist por që pas përmbysjes së diktatures u rikthyen në jetën e tyre rregulltare Moter Maria Kaleta dhe Moter Roza Kraja nga Papa Franccesku në shenjë mirënjohje për sakrificen e tyre dhe dashurinë për Krishtin…

Stigmatinet ne Shqipëri ndodhen që nga fundi I shekullit 19-të, të cilat kanë një kontribut të jashtëzakonshem në hapjen e shkollave për vajze dhe edukimin e tyre, gjithashtu edhe në jetimore si dhe në shërbim ndaj të sëmurëve.

Gjatë viteve të komunizmit u mbyllen gjitha institucionet fetare dhe për pasojë pushoi së vepruaru misioni I Motrave Stigmatine në Shqipëri. Për tu rikthyer në vitin 1991.

Lexoni dhe kete

MORI KRITIKA NGA KRYEMINISTRI EDI RAMA

Pas kritikave të drejtpërdrejta që mori nga kryeministri Edi Rama, Bashkia Malësi e Madhe ka …