Saturday , 25 November 2017

SHKODRA 15 MIJE TE PA PUNE VETEM 342 VENDE PUNE

Punësimi në Shkodër është një plagë e rëndë e cila nuk po gjen zgjidhje. Aktualisht raportohen se janë rreth  15 mijë të papunë në Shkodër ndërsa ofretat për punë janë të ulta. Në një njoftim zyrtarë në Bashkinë e Shkodrës shifra për vende të lira është 342. Përmes një njoftimi të publikuar në faqen zyrtare të Bashkisë Shkodër në bashkëpunim me Zyrën e Punës njoftohet për vendet e lira pune. Ajo që bie në sy është se vendet më së shumti të lira pune janë për fushen e fasonëve në rrobaqepësi si dhe në fabrikat e këpucëve dhe në call center.

Ndërsa në sektorin publik në profesionin e ushtarakut janë 30 vende të lira pune. Nga sa vërehet numri më I madh I vendeve të lira pune janë për gjinin femrore ndërsa problem mbetet punësimi I mashkujeve. Ndërsa nga të dhënat kërkesa për punë është për mosha të reja deri në 45 vjece. Ndërsa një pjesë e mirë e të pa punëve janë mbi moshën 45 vjece. Mungesa e industrisë prodhuese në Shkodër dhe kërkesa për sektorin fason, por edhe për  shitjet përmes telekomunikacionit nuk arrijnë të plotësojnë kërkesen e punë kërkuesve në Shkodër.

Bashkia e Shkodrës është ndër më të varfërat në Shqipëri ndërsa sektori privat në Shkodër në pjesën më të madhe të tij përjashto callcenter dhe fasonët janë furrat e bukës, dhe bar-kafe me një numër të vogël mundësish punësimi. Nga ana tjetër vihet re një mungesë totale e vendeve të lira pune në Bashkinë e Shkodrës apo në institucionet e varësisë apo edhe në institucionet qëndrore në nivel local, në të gjitha fushat.

Lexoni dhe kete

OSHEE, RRITEN HUMBJET PER PERIUDHEN JANAR- PRILL 2017

Humbjet e energjisë në rrjet u rriten në katërmujorin e parë të vitit në 29.3 …

Abonohu per lajmet e fundit
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
Abonohu sot per lajmet me te fundit !
×
×
WordPress Popup Plugin