Thursday , 21 February 2019

550-VJETORI I VDEKJES SË SKENDËRBEUT, KONCERT INSTRUMENTAL

Me rastin e 550-vjetorit të vdekjes së Skendërbeut, shkolla e mesme artistike “Prenkë Jakova” organizoi këtë të mërkure një koncert instrumental. Koncerti, ashtu si edhe të tjerët, u organizua në sallën e koncerteve “Gjon Kapedani” të kësaj shkolle. Por, e veçanta është se përkonte edhe me 57-vjetorin e shkollës “Prenkë Jakova”. Drejtori i shkollës “Anton Kaftalli foli rreth qëllimi të koncertit dhe tha se krijimtaria e përzgjedhur është e Prenkë Jakovës.

Koncerte të tilla do të organizohen edhe në ditët e ardhshme në qytetin e Shkodrës, por edhe më gjërë, dukë marrë parasysh faktin se viti 2018 është konsideruar si vitit i Skendërbeut nga qeveria shqiptare.

Lexoni dhe kete

BOCETET E GJERGJ KASTRIOTIT EKSPOZOHEN NE AMBJENTET E QKF-se

Boçetet e Gjergj Kastriotit Skëndëbeut të punuara nga skulptor të ndryshem janë ekspozuar në ambjentet …