Wednesday , 25 April 2018

6 MUAJ PA MARRE RROGAT, PUNETORET E UZINES “ALCABLESHPK” NE PROTESTE

Rreth 40 punonjes te uzines se kabllove Shkoder, “AlcableShpk” kane dale kete te Marte ne nje proteste prane fabrikes ku ato punojne prej vitesh. Arsyeja e protestes eshte se punonjesit nuk paguhen prej 6 muajsh. Ato shprehen se i kane mbajtur me mashtrime dhe akoma nuk u kane dhene rrogat, dhe eshte teper e veshtire per to sepse me keto rroga mbajne familjet e tyre.

Punonjesit shprehen se jane ankuar te Inspektoriati i Punes dhe ky i fundit ka mbyllur fabriken qe prej 1 jave, ndersa vete punonjesit kane ndalur punimet qe prej dates 15 tetor te ketij viti. Prej vitit 2004 kjo uzine i eshte dhene me koncesion nje kompanie turke, por sipas qeverise shqiptare ajo nuk ka arritur te realizoje parametrat e kontrates duke mos investuar as ne mirembajtjen e objekteve.

Lexoni dhe kete

MBESHTETJA NDAJ FERMEREVE NGA PROJEKTI “AGRO-TURIZEM ALBANIA”

USAID, Ambasada e Suedisë dhe CEED Albania, në bashkëpunim me Bashkinë Shkodër, organizuan këtë të …