Friday , 27 November 2020

ADMINISTRIMI I SHTEPISE SE AT GJERGJ FISHTES

Banesa ku ka jetuar poeti mbarëkombëtar At Gjergj Fishta është pronë private dhe është detyre e trashigimtareve që ti japin vlera këtij objekti të restauruar që të jetë i aksesueshem për vizitoret.

Kështu shprehet specialisti i Trashegimisë Kulturore në Lezhë Ded Margjoni sipas të cilët ky investim do të pasohet edhe me vepra të tjera të intenerarit fishtjan.

Margjoni shton se Ministria e Kultures ne bashkepunim dhe me institucione te tjwra do të ndërhyjë për të gjetur një zgjidhje mbi mënyren e administrimit.

Shtëpia e restauruar ku ka jetuar At Gjergj Fishta në Fishtë të Lezhë qëndron e mbyllur, pasi ende nuk është gjetur zgjidhje mbi mënyren e administrimit.

Lexoni dhe kete

“SOT PËRBALLEMI ME SFIDA TË SHUMTA”

Sot përballemi me sfida të shumta, me goditje ndaj fesë tonë, siç janë edhe fushatat …