Saturday , 15 August 2020

“AHENGU SHKODRAN” SJELL MUZIKEN QYTETARE

Për të 5 vit me radhë është mbajtur “Ahengu Shkodran”, si pjesë e trashëgimisë sonë kulturore kombëtare..

Të rinjët duhet ti njohin këngët burimore Shkodrane, si perla të muzikës dhe për këtë qëllim organizatorët këtë vit kanë ndërthyrë elemt të rinjë të cilët do jenë ata që do e trashëgojnë këtë muzikë.

Grupi “Karajfilat që ka Shkodra”, këngëtarja  Sabahet Vishnja, I madhi Ismet Peja nga Gjakova si dhe këngëtarët Shkodranë që me vite kanë kultivuar dhe I kanë dhënë jetë asaj si Mjeshtrja e Madhe Mukades Çanga, Gëzim Salaj, Shaban Gjekaj etj ishin largmia e këtij aktiviteti.  Një organizim I Qëndrës Kulturore “Pjetër Gaci” në bashkëpunim me Teatrin “Migjeni” ka sjellë edhe këngëtar nga trevat shqiptare të Malit të Zi dhe Kosovës ku kënga qytetare Shkodrane dëgjohet dhe këndohet për vite.

Lexoni dhe kete

“Aaa KUSH ASHT N’DERË” MBYLLET ME SUKSES

“Aaa kush asht n’derë” erdhi për publikun shkodran edhe mbrëmjen e së enjtes, i cili …