Saturday , 16 February 2019

AMBASADORI I MALIT TE ZI, VIZITE NE QYTETIN E SHKODRES

Ambasadori i Malit të Zi në vendin tonë, Dušan Mrdoviç, ka zhvilluar pasditën e së martes një takim në shoqatën e pakicës malazeze në qytetin  e Shkodrës, Alba-Montenegro. Gjatë fjalës së tij, ai tha se qëllimi i vizitës është të shikojmë punë që ka bërë shoqata dhe u shpreh i kënaqur me respektimin e të drejtave të pakicave malazeze në Shqipëri. Ai komentoi edhe deklaratat e priftit malazez Radomir Nikčević që tha se Kosova është tokë serbe në kishën e Vrakës në Shkodër.

Shoqata “Alba-Montenegro” operon prej vitesh dhe është një ndihmesë e madhe për të gjithë komunitetin e pakicës malazeze. Përmes saj, ky komunitet ka patur mundësi edhe të mos harroj gjuhën e saj.

 

Lexoni dhe kete

4.000 PROTESTUES NGA SHKODRA DREJT TIRANES PER PROTESTE

Rreth 4 mijë qytetarë dhe mbështetës të Partisë Demokratike kanë udhëtuar nga Shkodra në mbështetje …