Saturday , 24 October 2020

Ana Malit, 380 ha toke nen uje!

Shkarkimet nga HEC- et e kaskads s Drinit kan dhn shnjat e para t rrezikut t prmbytjes n zonn e NnShkodres. Mengjesin e s hns ujrat e lumit Buna doln nga shtrati ndrsa prmbyten tokat e komunes s Ans s Malit. Aktualisht, jan 380 ha tok t prmbytura ndrsa uji sht larg banesave.

Nga ana tjetr kryeplaku I Obotit Gregor Pema thekson se pavarsisht rritjes s nivelit t ujrave t Buns situate nuk paraqitet problematike.

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare hapi portat e hidrocentraleve t mdhenj n kaskadn e Drinit. Pas Fierzs q po shkarkon, edhe Vau i Dejs nisi t shkarkoj sasin e teprt t ujit.Ndrkoh, lajmi i mir sht se me uljen e temperaturave jan ndrprer reshjet e shiut mbi kaskadn e Drinit, ka do thot se ka nj rnie t prurjeve n krahasim me ditt m par dhe kjo mund t ndikoj n uljen e shkarkimeve nga hidrocentralet mbi lumin Drin.

Lexoni dhe kete

NIS PUNA PËR RIKONSTRUKSIONIN E RRUGËS “MYZYRAJ” NË DOBRAÇ

Ka nisur puna për rikonstruksionin e rrugës “Myzyraj” në Dobraç të Njësisë Administrative Rrethina, faza …