Wednesday , 27 June 2018

ANALIZA VJETORE E SINDIKATES SE INDUSTRISE

Qeveria shqiptare dhe biznesmenët privatë tu japin pagat e prapamebtura naftëtarëve të Ballshit, ose ndryshe do përballen me protesta e greva si ato të minatorëvë të Bulqizës.Paralajmërimi është bërë nga Kreu i Konfederatës së Sindikatave, Kolë Nikollaj, gjatë analizës vjetore të Sindikatës së Industrisë, pjesë e KSSH.Nikollaj shtoi se janë rreth 1000 naftëtare që s’kanë marrë pagat e një viti, teksa evidentoi se familjet e tyre përballen me vështërsi ekonomike.

Ai i kërkoi mazhorancës dhe opozitës të gjejnë gjuhën e përbashkët për statusin minatorit, ndërsa sipas tijë LSI nuk duhet të abuzoje me këtë çështje për përfitime politike.Gjatë analizes së punës për vitin 2017-të të sindikates së industrisë, u kërkua bashkëpunim dhe angazhim më i madh për të qenë zëri i qytetareve për çdo problem që ato kanë.

Lexoni dhe kete

BLEGTORIA NE PRAG FALIMENTI

Edhe pse Shqipëria ka një terren të përshtatshëm për të zhvilluar blegtorinë, sektori nuk po …