Sunday , 20 January 2019

ANALIZA VJETORE E ZJARRFIKESVE TE SHKODRES

Mbrojtja nga zjarri dhe emergjencat civile në Bashkinë e Shkodrës kanë qenë pjesë e analizës vjetore të zhvilluar në zyren e Kryetarës së Bashkisë së Shkodrës Voltana Ademi. Drejtori I Zjarrfikësve Shkodër Agron Dibra u shpreh se gjatë një viti ky repart është përballuar me vështirësi të mëdha pasi problem më kryesor është mungesa e personelit prej 28 personash.

Ka bariera liugjore për veprim sidomos nga reparti ushtarak I Vaut të Dejës, u shpreh kështu Komandanti I ketij reparti Nen/colonel Ali Mali. Ndërsa Pëllumb Dani shef I emergjencave civile në Prefekturën e Shkodrës u shpreh se gjitha barierat ligjore në raste emrgjencash duhen ezauruar dhe të veprohet me shpejtësi.

713 janë rastet e përballuara për fikje zjarresh në banesa, objekte shërbimi, automjete, kullota, sipërfaqe pyjore tj. Krahasuar me vitin 2016, janë 56.7% më shumë ndërhyrje. I gjithë volumi i punës është përballuar nga nje efektiv operues prej 28 efektivësh. Nga ana e saj kryetarja Ademi ka vënë theksin në përmirësimin e vazhdueshëm të standarteve të shërbimit për qytetarët si dhe ka garantuar një mbështetje të qëndrueshme, në rritje për MNZSH Shkodër.

Lexoni dhe kete

KESTI I 10-te PER ISH TE PERNDJEKURIT

Ministria e Financave ka nisur procdurën për dhënien e këstit të 10-të për të gjithë …