Monday , 28 September 2020

Apeli, detyrim paraqitje per Lirim Nehanin!

Gjykata e apelit Shkoder ka rrezuar vendim e shkalles se pare e per te dy te arrestuarit lidhur akuzat per keqperdorim te kopentencave ne ndarjen e tiokes, ne komunen Gruemire. Dy te arrestuarit, kryetari i komunes Grumire, Lirim Nehani dhe ish drejtori I hipotekes Malesi e Madhe, Asim Burgaj, u liruan nga burgimi. Apeli vendosi ndaj tyre masen detyrim paraqitje si dhe te mos lejohen te dalin jashte kufirit te Shqiperise, pa perfunduar hetimi dhe gjykimi I kesaj eshtje.

Gjykata e shkalles se pare kishte vendosur ndaj tyre masen e sigurise arrest me burg, vendim qe u shfuqizua nga Apeli.Avokati mbrojtes i Asim Burgajt, Blerim Dizdari pohoi se hetimi ka nisur me 23 korrik te 2013 dhe gjate kesaj priudhe eshte thirrur per te deshmuar vetem 1 here. Me tej avokati ka kerkuar lehtesim te akuzes gje qe eshte pranuar nga gjyqtaret. Nehanaj dhe Burgaj ishin arrestuar per mosrespektimi i procedurave t ndarjes s toks sipas ligjit 7501 ne komunen e Gruemirse .

Lirim Nehanaj me detyre Kryetar i Komuns Gruemir t Shkodrs dhe Asim Burgaj, ish-drejtor i Zyrs s Regjistrimit t Pasurive t paluajtshme n Malsi t Madhe. Sipas prokuroris s Shkodrs dy zyrtart ne fjale kan abuzuar me procedurat e ndarjes s toks sipas ligjit 7501, n disa raste duke kryer edhe fallsifikim t dokumentave. Por kjo akuze i mbetet drejtesise te provohet. Seanca gjyesore per masen e sigurise ndaj tyre u drejtuaa nga gjyqtarja e Apelit, Valbona Vata.

Lexoni dhe kete

TRAFIK DROGE E ARMËMBAJTJE PA LEJE, POLICIA VIJON AKSIONIN

Policia e Shtetit vijon në të gjithë vendin, zbatimin e detyrave të përcaktuara në Planin …