ARSIMTARET ME PAK NGA PAGA E TYRE, FONDI PER SINDIKATEN

As pak, as shum, por 100 milion lek iu zhvaten me dhun arsimtarve shqiptar dhe furnizojn mir, dy sindikata, n t cilat vshtir se mund t gjesh m arsimtar. Zhvatja sht nga paga e do msuesi t Shqipris, sipas nj kontrate kolektive t nnshkruar. Per shkak te kesaj kontrate e cila supozohet se do te mbroje interest e mesuesve por qe ne fakt u ka marre atyre 10 mije leke te vjetra nga paga mujore. Te ndodhur perballe kesaj situate arsimtaret nuk kane patur aspak dijeni, ndersa shume prej tyre nuk jane pjese e asnje kontrate.

Drejtoret e disa shkollave te kontaktuar nga tv rozafa thane se arsimtaret kane qene tejet te pa kenaqur pasi paga e tyre nuk ka qene e plote dhe kjo pa dijenine e tyre. Ndersa leket e ketyre arsimtareve nuk shkojne aspak ne llogari te shtetit por jane pjese e kontrates e cila thote se ky eshte detyrimi I arsimatereve qe jane pjese e federates sindikale dhe sherben si Kortizacioni I te qenurit anetare. Mirpo leket I jane ndalur edhe atyre qe nuk jane pjese e asnje sindikate.

Ne kete rast drejtori I drejtorise arsimore Kadri Ymeri gjate nje bisede telefonike sqaron se te gjithe ata arsimtare qe nuk jane pjese e asnje sindikate duhet te paraqesin nje ankese prane sindikates se pavarur dhe u kthehen leket e ndalura. Qe do te thote se pagesa prej 10 mije lekesh te vjetra u eshte ndaluar te gjithe atyre mesuesve qe jane pjese e kesaj sindikate. Ndersa nje dite me pare konfederata ka derguar ne gjykate mos vlefshmerine e kontrates selective pasi sipas tyre ministria e shendetesise nuk e njeh konfederaten. Gjithsesi te gjithe ata qe jane pjes e e sindikates se pavarur kane detyrim qe te paguajne 800 leke te vjetra ne muaj. Qe do te thote se cdo fundvit atyre u ndalet 10 mije leke te vjetra nga paga e tyre.

Lexoni dhe kete

MBESHTETJE FAMILJEVE NE NEVOJE NE KURBIN

Në kuadër të aktiviteteve humanitare, Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ju është gjendur pranë familjeve në …