“ARTEFAKTE KASTRIOTIANE NE MUZEUN E SHKODRES”

Lidhja e tij me Gjergj Kastriotin Skenderbeu është mjaft interesante, dhe 9 vite ka punuar për krijimin e koleksionit të vet privat, heroit tonë kombëtar. Gjergj Marena koleksionisti nga Shkodra I cili prej vitesh jeton në Itali, ka krijuar koleksionin e tij me vepra të ndryshme në frymën kastriotiane.

Koleksionisti Marena tregon edhe detaje rreth artefakteve të sjella nga Italia me rastin e 550 vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit Skenderbeu. Koleksioni I tij është I madh, pjesa më e madhe të artefakteve janë të ideuara nga vetë ai dhe ka edhe ripunime.

Janë 28 objekte të ndryshme, duke filluar nga perkrenarja, por edhe një interpretim heraldic I artefakteve të cilat janë gjetur dhe zbuluar nëpër arkivat e ndryshme të europes. Artefaktet do ekspozohen nga Piankoteken e Muzeut Historik Shkodër me rastin e 550 vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit Skenderbeu.

Lexoni dhe kete

EDUART NDOCAJ GUXON EDHE NE PIKTURE

Ish deputeti i Lezhës Eduart Ndocaj guxon edhe në pikturë. Ai paraqiti të gjithë arsenalin …