Breaking News

“ARTI POETIK I NIKOLA BUALOS” NE FESTIVALIN LETRAR TE SHKODRES

Pedagogu, shkrimtari dhe perkthyesi i njohur Vinçens Marku ka qene i ftuari i trete ne Festivalin Letrar te Shkodres. Ne kete takim me pedagog dhe student te Universitetit te Shkodres, Marku paraqiti librin Arti Poetik i Nikola Bualos i perkthyer nga ai vete. Sipas Markut, kjo veper eshte nje nder kryeveprat e letersise boterore, teorike, estetike dhe letrare.

Me tej, ai shton se te qenurit perkthyes eshte pune e veshtire, pasi duhet te jesh edhe krijues edhe studiues.

Ky ishte takimi i trete ne kuader te edicionit te 10-te te Festivalit Letrar ne Shkoder, nderkohe ne javet ne vijim do te jene figura te tjera te njohura te qytetit te Shkodres, por edhe me gjere.

Lexoni dhe kete

NIS RESTAURIMI I MEMORIALIT TE SKENDERBEUT NE LEZHE

Vendvarrimi i Gjergj Kastriotit në qytetin e Lezhës do të pësojë ndryshime thelbesore, brenda 6 …