Breaking News

ASNJE NDERHYRJE NE KUROREN E GJELBERT TE LAÇIT

Zjarri i rënë gjatë veres në kuroren e gjelbert të qytetit të Laçit pranë Kishes së Shna Ndout ka lënë pasoja të shumta në këtë zonë. Nga zjarri një siperfaqe e konsiderueshme e malit shkrumbuar ploteisisht, ndërkohe që edhe pse kanë kaluar disa muaj nga zjarri insitucionet përgjegjesë nuk kanë marrë asnjë masë për zevendësimin e pishave të djegura.

Banoret e Laçit si dhe pelegrinet që i drejtohen kishes kërkojnë ndërhyrjen e shtetit për pyllëzimin e zones së djegur. Ata janë të gatshem që të kontribojnë dhe vetë në mbjelljen e pishave, pasi sipas tyre ajo çfarë ka ndodhur në zonen përreth kishes është një masaker e vërtet.

Zjarri i rënë gjatë veres në kuroren e gjelbert të qytetit të Laçit shkrumboj me dhjetra hektarë pyll me pisha, ndërsa u rrezikuan kisha dhe shumë banesa përreth. Ndonëse zjarrvënia ka qenë e qëllishme asnjë përson nuk është ndaluar apo proçeduar për këtë masaker mjedisore.

Lexoni dhe kete

GJAKMARRJA, 50 TE VRARE DHE 130 TE PLAGOSUR NE 2018

Organizata “Operazione Colomba” organizoi këtë të premte aktivitetin e radhës ndërgjegjësues në luftën kundër gjakmarrjes …