Sunday , 17 February 2019

“BASHKE KUNDER EKSTREMIZMIT DHE RADIKALIZMIT TE DHUNSHEM”

Organizata “Gruaja tek Gruaja” me pjesëmarrjen e nxënësve të gjimnazit “28 Nëntori” dhe “Oso Kuka” organizuan këtë të enjte një flash-mob me titull “Bashkë kundër ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm”. Ky aktivitet shpreh angazhimin dhe vullnetin e të rinjve në luftën kundër radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm në komunitet nëpërmjet formave të aktivitetit të rrugës. Kjo ishte edhe një thirrje për të gjithë të rinjtë e tjerë për të mos u viktimizuar nga ideologji të ndryshme.

Qëllimi i aktivitetit është të rrisë bashkëpunimin mes të rinjve, nxënësve dhe komunitetit për të promovuar rëndësinë e tolerancës fetare në komunitet. Aktiviteti organizohet në përmbyllje të projektit “Paqja fillon me muam ne shtëpinë time, me shkollën time”, zbatuar nga “Gruaja tek Gruaja”.

Lexoni dhe kete

“KURANI, NE JETEN E MUSLIMANEVE”

Pasditën e së mërkurës, Myftinia Shkodër organizoi aktivitetin me temë : “Kur’ani në jetën e …