BASHKIA:SHOQATAT NUK KANE KRYER SI DUHET VAKSINIMIN

Pas apelit te nje dite me pare nga ana e drejtorise se Bujqesise ka reaguar bashkia Shkoder e cila pranon faktin se qente e rruges jane krhyer ne nje problem serjoz. Veterineri Prele Camaj tha se po kerkohen fonde qe te gjendet nje zgjidhje perfundimtare per qente endacake.

Bashkia Shkoder nje vit me pare ka vene nje fond prej 6 milion lekesh shoqatave qe duhet te vaksionin qente e endacakdhe ti sterilizoni ata, pune e cila nuk eshte kryer nga keto te fundit.

Shoqatat qe dalin ne mbrojtje te qeneve endacake jane te shumta por asgje nuk eshte bere ne kete drejtim pasi qente e rruges ndonese sipas tyre te vaksinuar vijojne te jene nje rrezik per kalimntaret. Ne kete pike duket se bashkia Shkoder ka hedhur fondin e saj drejt shoqatave te gabuara, pasi problem I qenve te rruges vetem sa eshte akumuluar. Ata tashme nga 400 te deklaruar nje vit me pare jane shumuar, Pasi kryeveterineri prane drejtorise se bujqesise Selim Kraja tha se jane evidentuar mbi 500 te tille. Bashkia Shkoder premtoj se do ti jape zgjidhje nje here e mire ketij shqetesimi te qytetareve.

Lexoni dhe kete

MARATONA E DHURIMIT TË GJAKUT PËR FËMIJËT TALASEMIKË

Nevoja e madhe e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë ka bërë që Vëllazëria Ungjillore …