Friday , 13 December 2019

BATICE DETARE NE TALE TE LEZHES

Keto janë pamjet e bregdetit të Tales në Lezhë gjatë ditës së sotme. Uji ka mbuluar brezin e rërës në të gjithë gjatësinë e plazhit. Shkak është bërë batica detare në këtë zonë e cila nisi që prej orës 12. Deti ka avancuar rreth 100 metra në drejtim të tokës dhe niveli i ujit ka arritur deri në 50 cm në zonen e plazhit.

Uji u është afruar banesave dhe bizneseve. Nëse batica vijon të jetë aktive rrezikohet përmbytja e zones së banuar. Situata e krijuar po monitorohet nga Emergjencat Civile. Ata janë vënë në gadishmeri për të ndërhyre në zonat ku mund të krijohen probleme.

Fenomeni i baticave detare ka nisur të përsëritet shpesh herë gjatë viteve të fundit në Lezhë. Në 2010 deti përmbyti dhjetra banesa në në Ishull-Shëngjin, Tale dhe Fushe Kuqe, ndërsa dëmet e shkaktuara ishin të konsiderushme në këto zona.

Lexoni dhe kete

PENSIONISTËT SENSIBILIZOHEN ME TË PREKURIT NGA TËRMETI

Edhe pensionistët sensibilizohen me familjet e prekura nga tërmeti. Të pyetur nga Tv Rozafa, ato …