Friday , 19 January 2018

BURSA, MIRENJOHJE PER TRUPEN E TEATRIT “MIGJENI”

Festivali Ballkanik i Teatrove ne Bursa te Turqise ka rezervuar nje pritje madheshtore Trupes se Teatrit Migjeni. Nje publik i cili disa here ka nderprere shfaqjen per ta duartrokitur, duke e kuptuar deri ne detaje mesazhin e dhene, gje e cila veshtire ndodhi ne qytetin e Shkodres. Pas kthimit aktoret kane nje tjeter mesazh per spektatorin, institucionet dhe cdo kend qe e don artin.

E ne fund kembana eshte per secilin nga ne, qe shkuarja ne teater te mos jete per te bere foto e as si nje detyrim, por injektimi i artit dhe kultures duhet te nise qe ne vegjeli, aty ku detyra therret prinderit, mesuesit, institucionet qe te krijojne mekanizmat e duhura per te patur nje bashkepunim mes artisteve dhe spektatorit. Si e vetmja menyre per te ringjallur cdo artist ne qytetin e kultures.

Lexoni dhe kete

LEZHA BEHET GATI PER TE PERKUJTUAR 550-VJETORIN E VDEKJES SE SKENDERBEUT

Lezha është bërë gati për të përkujtuar 550-vjetorin e vdekjes së heroit tonë kombëtar Gjergj …