Saturday , 17 March 2018

BUSHATI TAKIM ME PAKICAT NE SHKODER

Ministri I Jashtëm Ditmir Bushati ka zhvilluar një takim me përfaqësues të pakicave në Shkodër. Në këtë takim ai u shpreh rreth ligjit dhe cilat janë arsyet e miratimit të këtij ligji I cili sipas tij fut në kornizë të drejtë ligjore duke bërë edhe njohjen formale të egzistencës së pakicave në vendin tonë.

I pyetur në lidhje arsyet e miratimin e këtij ligji dhe cka synon ky ligj ai shprehet se kjo nuk ka të bëjë me reciprocitetin por me frymen e traditës Shqiptare dhe proceseve integruese euro-atlantike.

Në takim mes Ministrit dhe përfaqësuesve të pakicave u diskutua edhe për formen e përfaqësimit të pakicave në institucionet shtetrore dhe cilat janë modalitetet që parasheh ligji.

Lexoni dhe kete

DEPUTETI I PARTISË DEMOKRATIKE DORËZON MANDATIN E DEPUTETIT

Eduard Halimi ka dorëzuar sot mandatin e deputetit. Lajmin e ka bërë të ditur vetë …