AKTUALITET

“GJINUSHI NE KRYE TE AKADEMISE SE SHKENCAVE, NJE SHAKA E HIDHUR”

Zgjedhjen e Skënder Gjinushit si kryetar të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Agron Tufa, drejtor i Institutit dhe studimeve për krimet dhe pasojat e komunizmit, e cilëson si një shaka të hidhur. Nga qyteti i Shkodrës, Tufa tha se Akademia e Shkencave është e deskretituar dhe se këto institucione janë bunkerë të diktaturës.Gjinushi u zgjodh në krye të këtij institucioni …

Lexo me shume

“KULTURA TREGON GJENDJEN AKTUALE TE NJE VENDI”

“Mozaiku Palermo, model i një kopështi planetar” ishte tema e takimit të organizuar në Qendren Rinore Arka në kuadër të aktiviteteve që organizohen nga Akademia e Lidershipit Rinor në Shkodër. I ftuar ishte Andrea Cusumano, ish zv.kryetar i Bashkisë së Palermos për kulturën.“Historia e Palermos ka ndryshuar rrënjësisht. Palermo që njihej në vitet 50-60-70-80 nuk është më. Mafia si Cosa …

Lexo me shume

“TE RINJTE DUHET TE KONTRIBUOJNE PER SHQIPERINE”

Shefi i Zyrës së Marrëdhënieve me Publikun në ambasadën amerikane në Shqipëri Brian Beckmann deklaroi nga Shkodra se në Shqipëri është koha që të rinjtë ta bëjnë Shqipërinë më të mirë.“Unë mendoj se e ndjekim këtë gjë prej shumë kohësh dhe ne mendojmë që të rinjtë këtu në Shqipëri janë e ardhmja e vendit dhe kjo është arsyeja përse në …

Lexo me shume

LUFTA NDAJ DROGES, 35 PERSONA TRAJTOHEN NE RAJONIN E VERIUT

35 persona trajtohen me metadon në luftën kundër drogës në rajonin e veriut. Një shifër e tillë bëhet e ditur nga drejtori i Drejtorisë së Shëndetësisë Shkodër, Astrit Beci. Ai thotë se është një fenomen i përhapur por që jemi në kohë për të bërë të mundur që të rinjtë të ndërgjegjësohen.Ndërkohë, drejtorja e shërbimit social në Qarkun Shkodër, Valbona …

Lexo me shume

GJOKE JAKU EMEROHET PREFEKT I LEZHES

Gjokë Jaku është prefekti i ri i Qarkut të Lezhës. Ai është emeruar në krye të këtij insititucioni, pas shkarkimit të prefektit të deritanishem Gjergj Prendi i cili e mbajti këtë post rreth 18 muaj. Gjokë Jaku është një nga eksponetet më të rëndësishem të Partisë Socialiste në Lezhë dhe ka mbajtur një sërë fuksionesh publike.Ai ka qenë prefekt i …

Lexo me shume

PERAJ: VENDE PUNE PER MILITANTET PARTIAK

Udhëzimi i ri i ministrisë së arsimit parashikon hapjen e proçedurave të pranimit e të emërimit të mësuesit në një vend të lirë pune në institucionet arsimore publike të arsimit parauniversitar dhe për administrimin e portalit “mësues për Shqipërinë”. Por, sipas zv/presidentit të Sindikatës së Arsimit, Arian Peraj, kjo është një tjetër përpjekje ciklike e Ministrisë së Arsimit për të …

Lexo me shume

RIKONSTRUKSIONI I RRUGES “GJERGJ JAKINI” NE BERDICE

Rruga “Gjergj Jakini” në Berdicën e Sipërme do të ndryshojë pamjen e saj. Një investim 100 milion lekë nga të ardhurat e Bashkisë Shkodër, ka mundësuar rikonstruksionin e saj të plotë. Punimet që po realizohen, janë inspektuar nga kryetarja e Bashkisë së Shkodrës Voltana Ademi.Përfundimi i rikonstruksionit të kësaj rruge me gjatësi 480 metër linear, do të ndikojë direkt në …

Lexo me shume

PROBLEMATIKAT E SHUMTA TE PERSONAVE ME AFTESI KUFIZUAR MENDORE

Anëtarë të shoqatës së përsonave me aftësi të kufizuar mendore në Shkodër përballen me një sërë problematikash. Prindër të këtyre përsonave flasin për jetesë dhe kushte të vështira. Ato thonë se shteti nuk kujdeset aspak për këto përsona dhe apelojnë për më shumë ndihmë.Edhe një grua me aftësi të kufizuar ankohet për kushtet e vështira.Në Shkodër janë disa përsona me …

Lexo me shume

SHKODRA ME DHE PA TERMINAL AUTOBUSESH

Kjo eshte qendra e qytetit te Shkodres, mesatarisht ne dite ndalohen 10-12 autobus me turist duke krijuar nje kaos ne qarkullim.Ky kaos krijohet pasi nuk ka nje informacion se vend qendrimi i autobuseve eshte caktuar nga Bashkia ne te ashtuquajturin terminal i autobuseve i vendosur prane stacionit te trenit.Sezoni veror afron e ndersa numri i vizitoreve sa vjen e shtohet. …

Lexo me shume

STUDENTET I RIKTHEHEN PROTESTAVE

Ashtu siç kishin paralajmëruar një grup studentësh janë rikthyer në protestë pas mbi 3 muajsh. Ata janë të pakënaqur dhe shprehen se nuk janë zbatuar të gjitha pikat e paktit për universitetin. Studentët kanë publikuar edhe kërkesat e tyre, që janë: rrëzimi i ligjit të arsimit të lartë, arsim cilësor, programe bashkëkohore, rritje të peshës së përfaqësimit dhe autonomi reale.Protesta …

Lexo me shume