AKTUALITET

MIRDITE, FSHATI BLINISHT RREZIKON ZHDUKJEN

Brenda 24-oresh një fshat gati është zhdukur plotësisht si pasojë e rreshqitjeve të tokes. Erozioni në fshatin Blinisht të Njesisë Administrative Orosh në Mirditë shembi banesa, rrugë, rrjetin elektrik si dhe e beri zonen plotësisht te pabanueshme.Gjithashtu një biznes autogrill pranë rruges së kombit është perpire e gjitha nga masivi i dheut që erdhi nga shpati i malit. Kanë parë …

Lexo me shume

MILLJA: SHQETESIM MBETET PIKA KRITIKE E LIQENIT TE SHKODRES

Pika kritike e liqenit të Shkodrës mbetet shqetësim për prefektin e Qarkut Shkodër, Çesk Millja. Një gjë e tillë u pohua nga ai vetë në mbledhjen e rradhës të shtabit të emergjencave civile në Prefekturën e Qarkut Shkodër. Ndërsa, drejtori i emergjencave civile Shemsi Prençi tha se po shtohen ndihmat në këto zona. Ndersa kryebashkiakja e Shkodrës Voltana Ademi tha …

Lexo me shume

BASHA: TE SHPALLET MENJEHERE GJENDJA E EMERGJENCAVE CIVILE

Nga Shkodra, kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha i kërkoi kryeministrit Edi Rama të shpallë menjëherë gjëndjen e emergjencave civile në zonat e përmbytura. Mos-shpallja e gjëndjes së emërgjencave civile në zonat e përmbytura të Bashkisë Shkodër dhe Vau Dejës është vepër penale dhe kriminale theksoi Basha. Ai përgëzoi Këshillin Bashkiak Shkodër për rezolutën që i ka dërguar qeverisë për …

Lexo me shume

TREGU I MILOTIT NE KUSHTE SKANDALOZE

Tregu i gjësë së gjallë në Milot të Kurbint, nuk plotëson asnjë kusht higjeno-sanitar dhe në këtë situatë Ministria e Bujqësisë prej kohesh ka urdhëruar mbylljen e këtij tregu, por një gjë e tillë nuk ka ndodhur.Fermer nga zona të ndryshme verilindore vijojnë aktivitetin e tyre çdo fundjave në këtë treg, duke sfiduar autoritet përgjegjëse. Tregtimi i produkteve me bazë …

Lexo me shume

ZV/KRYEMINISTRJA MESI DHE MINISTRI I BUJQESISE PELESHI NE TERREN

Edhe pse nuk shpalli gjëndjen e emergjencave civile në zonat e përmbytura, nga njësitë administrative të Anës së Malit dhe Dajçit, zv/kryeministrja Senida Mesi u shpreh se do të shtohet furnizimi me bazë ushqimore për banorët dhe uji i pijshëm. Gjithashtu ajo bëri me dije se janë siguruar edhe 10 milion lekë nga KESH, shumë që do të shkojë për …

Lexo me shume

SHTEPI TE RRETHUARA NGA UJI, SHTYLLA TE RREZUARA, MUNGESE UJI

Është rritur numri i sipërfaqeve nën ujë në territorin e Bashkisë Shkodër. Janë rreth 5.000 ha tokë bujqësore që ndodhen nën pushtetin e ujit. Konkretisht në Njësinë Administrative Dajç janë 1750 ha nën ujë. Kërkohet të ndërhyhet për lartësimin e argjinaturës së Pentarit, Shirqit dhe Darragjatit. Rrugët Shirq- Darragjat, Belaj- Pentar, Bishti i Qarrit dhe Urrela janë të bllokuara. Kanë …

Lexo me shume

ZGJEROHET SIPERFAQJA E TOKAVE NEN UJE NE BASHKINE SHKODER

Vijon të rëndohet situata në territorin e Bashkisë Shkodër. Kështu pas inspektimeve në terren të bëra nga Bashkia Shkodër, sipërfaqja totale nën ujë ka arritur mbi 4698 Ha. Në njësinë administrative Dajç janë nën ujë 1550 ha tokë bujqësore. Në total banesat që janë të rrethuara nga uji janë të ndarë sipas fshatrave :46 në fshatin Shirq, 21 në Mushan, në …

Lexo me shume

SENIDA MESI NUK SHPALL EMERGJENCEN CIVILE NE SHKODER

Zv/kryeministrja e vendit Senida Mesi nuk ka pranuar kërkesën e drejtorit të emergjencave civile Shemsi Prençi për të shpallur gjëndjen e emergjencave civile në një pjesë të territorit të Bashkisë Shkodër. Këtë të mërkurë, Mesi mblodhi Komitetin e Koordinimit të Emergjencave Civile dhe Krizave për të intensifikuar përpjekjet ekzistuese për manaxhimin e përmbytjeve në Qarkun Shkodër Në mbledhje u konstatua …

Lexo me shume

KUJDES ME UJIN E PIJSHEM NE ZONAT E PERMBYTURA

Situata e rënduar nga përmbytjet ka krijuar probleme në zonën e Nënshkodrës por edhe vetë qytetin. Fryrja e liqenit ka bërë që uji të prekë disa banesa. Prandaj, kujdesi me ujin e pijshëm duhet të jetë më i madh. Kështu, zgjerimi i hartës së përmbytjeve ka bërë që në ujësjellësin e Trushit të mbyllen pompat e ujit. Gjithashtu probleme janë …

Lexo me shume

UJI KALON MBI PEDONALEN E MOLOS NE SHKODER

Fryrja e liqenit të Shkodrës dhe shkarkimet nga HEC-et kanë përkeqësuar situatën edhe në qytetin e Shkodrës. Prej disa ditësh është rritur niveli i ujit, duke u afruar me urën e vjetër të bunës. Por, këtë të mërkure ka pasur edhe dalje të ujit në pedonalen e Molos. Një gjë e tillë ka shkaktuar probleme për bizneset e kësaj zonë. …

Lexo me shume