Thursday , 21 November 2019

AKTUALITET

DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR LIMFOMAT

15 shtatori ka shënuar ditën botërore të ndërgjegjësimit për limfomat. Limfoma është kanceri që prek qelizat e bardha të gjakut që quhen limfocite, të cilat janë pjesë e sistemit imunitar të trupit. Simptoma më e shpeshtë e limfomës është enjtja pa dhimbje e nyjeve limfatike.Qeraj tregon edhe përsonat që janë më të prekur.Ndër shenjat paralajmëruese të kësaj sëmundje janë ënjtje …

Lexo me shume

SISTEMIM – ASFALTIM I RRUGËVE TË BRENDSHME SAMRISHT I VJETËR

Me një investim 14.5 milion lekë të reja nga të ardhurat e vetë Bashkisë Shkodër, ka nisur sistemim- asfaltimi i rrugëve të brendshme të fshatit Samrisht i Vjetër në Njësinë Administrative Dajç. Projekti i Bashkisë Shkodër parashikon asfalt në sipërfaqe 2500 metër katror, profilim kanalesh, mure mbajtës, vepra arti si tombino dhe kuneta, vendosje bordurash për të përfunduar me sinjalistikë …

Lexo me shume

HAPEN TE GJITHA SHKOLLAT E RAJONIT TE VERIUT

Në të gjitha shkollat e rajonit të veriut ka nisur këtë të hënë viti i ri shkollor. Konfirmimi ka ardhur nga drejtori rajonal i arsimir parauniversitar Bardhok Pulaj sipas të cilit proçesi mësimor ka nisur pa probleme, ndërsa të gjithë nxënësit janë pajisur me tekstet shkollore.Pulaj shton se në godinat arsimore ku ka probleme ju është kërkuar bashkive që marrin …

Lexo me shume

SHKOLLA “AT ZEF PLLUMI” NE SHENGJIN E AMORTIZUAR

210 nxënës në Shëngjin e kanë nisur vitin e ri shkollor në ambjente aspak të përshtatshme. E ndërtuar 60 vite më parë shkollë 9 vjeçare “At Zef Pllumi” në këtë qytet turistik është amortizuar plotësisht. Disa klasa janë mbuluar nga lagështira dhe savaja ka nisur të bie, ndërsa problem është edhe rrjeti elektrik.Drejtori i shkollës Qamil Sokolaj thotë se amortizimi …

Lexo me shume

DITA E PARE NE SHKOLLEN ” NDOC MAZI”

Rreth 200 nxënës të shkollës 9 vjecare Ndoc Mazi të Shkodrës janë ulur për herë të parë në bankat e shkollës,, një aktivitet festiv është organizuar në këtë shkollë me rastine fillimit të vitit të ri shkollor.Drejtoresha e shkollës 9 vjecare Ndoc Mazi, ju uroj mirëseardhjen nxënësve dhe një vit sa më të mbarë.Edhe në këtë shkollë si në gjithë …

Lexo me shume

VITI I RI SHKOLLOR, 200 MIJË NXËNËS MË PAK NË BANKA KËTË VIT

Tkurrja e popullsisë po ndikon drejtpërsëdrejti në sektorin e arsimit në vend, pasi çdo vit që kalon shkollat janë duke u përballur me sfidën e uljes së numrit të nxënësve dhe, për rrjedhojë, edhe mbylljen e shumë klasave. Sipas të dhënave nga Ministria e Arsimit, në arsimin 9-vjeçar pritet të vijojnë studimet këtë vit të ri shkollor 306 mijë nxënës. …

Lexo me shume

VITI I RI SHKOLLOR NË “DËSHMORËT E PRISHTINËS”

Prefekti i Qarkut Shkodër, Çesk Millja, zgjodhi shkollën 9-vjeçare “Dëshmorët e Prishtinës” për të përcjellë urimin e tij në ditën e parë të vitit të ri shkollor.Ndërkohë një urim, por edhe për sfidat në vitin e ri shkollor foli edhe drejtori i zyrës vendore të arsimit Shkodër, Kadri Ymeri.

Lexo me shume

PD SHKODER: PROBLEMATIKAT NË VITIN E RI SHKOLLOR

DEKLARATE NGA PD SHKODER:“Shkollimi dhe dija përcaktojnë të ardhmen e shoqërisë sonë.Në emër të Partisë Demokratike,dega Shkodër uroj një fillim të mbarë të vitit të ri shkollor.Suksese dhe urime pafund për mësuesit në përmbushjen e misionit të shenjtë që ato kanë në edukimin e brezave të rinj. Suksese nxënësve që sot ulen në bankat e shkollës,me urimin që t’u shtohet …

Lexo me shume

ADEMI: KA RËNIE TË NUMRIT TË NXËNËSVE NË SHKOLLA

Në ditën e parë të vitit të ri shkollor, kryebashkiakja e Shkodrës, Voltana Ademi, vendosi të përuronte mjediset e reja të kopshtit “Ngjyrat”, në përbërje të Qendrës së re Multifunksionale. Ky është kopshti i tretë që hap Bashkia Shkodër në qytet dhe do të ofrojë shërbimin e çerdhes 0 – 3 vjeç.Ademi tha se gjëndja e shkollave është më e …

Lexo me shume

PERKUJTIM TE 40 VJETORIT TE MATURES NE SHKOLLEN VETERINARE

40 vite më parë ishin maturant në shkollën e mesme veterinare në Shkodër, ndërsa sot nga lavdija e dikurshme e kësaj shkolle ka mbetur vetem emri, godina ka degraduar plotësisht dhe nuk shërben më për asgjë. Janë nga rrethet e ndryshme të vendit të cilët janë mbledhur dhe festojnë 40 vjetorin e matures, ndërsa kujtojnë me nostalgji vitet e shkollës …

Lexo me shume