Sunday , 16 February 2020

AKTUALITET

MBLEDHJA E KOMITETIT TË KATËRT TË RINDËRTIMIT

Qeveria shqiptare ka zhvilluar mbledhjen e komitetit të katërt të rindërtimit pas tërmetit të 26-nëntorit. Kryeministri Edi Rama gjatë fjalës së tij ka thënë se një pjesë e madhe e projekteve dhe analizave është kryer.Ndërkohë ministri i rindërtimit, Arben Ahmetaj, ka folur me gjuhën e shifrave ku ka prezantuar ecurinë e punimeve nga 26 nëntori dhe deri më tani.Pavarësisht premtimeve …

Lexo me shume

SPITAL PER TE DENUARIT NE BURGUN E SHENKOLLIT

Në ambientet e burgut të Shënkollit në Lezhë do të ndërtohet një spital ku do të trajtohen të dënuarit të cilët janë me probleme mendore. Sipas një dokumenti të siguruar nga Agjencia e Prokurorimeve Publike, bëhet thirrje që kompanitë e interesuar për këtë ndërtim të paraqesin ofertat e tyre për objektin “Rikonstruksion në IEVP Lezhë, përqasje për spital të te …

Lexo me shume

ELEMINIMI I KANABISIT NË QARKUN SHKODËR

Task-forca vendore anti-kanabis ka zhvilluar këtë të marte një takim në prefekturën e Qarkut Shkodër. Eleminimi i fenomenit të mbjelljes së kanabisit ka qenë në fokus të këtij takimi.Drejtori i policisë vendore Shkodër, Niko Brahimi tha se policia nuk duhet të jetë e vetme në luftën ndaj këtij fenomeni.Të pranishëm ishin përfaqësues të institucioneve të ndryshme të Qarkut Shkodër.

Lexo me shume

“KATASTROFAT NUK NJOHIN KUFINJ”

Një takim është mbajtur në prefekturën e Qarkut Shkodër, në kuadër të projektit “Katastrofat nuk njohin kufinj”, Mali i Zi – Shqipëri 2014 – 2020. Prefekti i Qarkut Shkodër, Çesk Millja kërkoi që pushteti vendor të vendosë kapacitet e nevojshme dhe do bëhet maksimumi që të gjitha fatkeqësitë natyrore të monitorohen me projekte të veçanta.Millja theksoi se digat kanë sigurinë …

Lexo me shume

NIS RIKONSTRUKSIONI I TROTUAREVE NE LEZHE

Të kthyer në shqetësim për lëvizjen e qytetareve, trotuaret në Lezhë kanë marrë vemendjen e bashkisë. Drejtoria e Shërbimeve Publike në këtë njesi vendore ka nisur punen për rikonstruksionin e trotuareve të dëmtuara.Ndërhyrja ka nisur në lagjen “Skëndërbeg” për të vijuar më pas në zona të tjera të qytetit ku ka probleme. Nënkryetari i Bashkisë Lezhë Ermal Pacaj, thotë se …

Lexo me shume

SITUATA ME KORONAVIRUSIN, MANASTIRLIU: KEMI KRYER VAKSINIM PER 80.000 QYTETARE

Në Komisionin e Shëndetësisë në Kuvend, Ministrja Ogerta Manastirliu deklaroi se Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka marrë një seri masash për t’i paraprirë viruseve stinore. Kemi kryer në kohë vaksinim për rreth 80.000 qytetarë, kryesisht të sëmurë kronikë, gratë shtatzëna, fëmijët 2-5 vjeç, personelin shëndetësor”, tha Manastirliu.Manastirliu ka raportuar në Kuvend dhe për situatën e koronavirusit të ri, …

Lexo me shume

ROLI I BASHKIVE NE PROÇESIN E INTEGRIMIT EVROPIAN

Roli i bashkive në proçesin e integrimit evropian ka qenë tema e një takimi të organizuar në Lezhë, me pjesmarrjen e administrates publike të bashkise, menaxher të programit qeverisja e mirë, përfaqësues të delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri dhe drejtues të agjensisë për mbështetjen e vetëqeverisjes vendore. Referuesit në këtë takim vunë theksin tek puna dhe mundësitë që ka …

Lexo me shume

RINDERTIMI, PROÇESI I APLIKIMEVE ONLINE NE LEZHE

Aplikimet online të programit të rindërtimit për banoret e prekur ngë tërmeti i 26-nëntorit në Bashkinë Lezhë po ecin me ritme të shpejta. Deri tani janë kryer më shumë se 400 aplikime në sportelet e ngritura për këtë qëllim, në qytetin e Lezhës dhe Njesitë Administrative ku ka patur dëme nga tërmeti.Të dhënat janë bërë publike nga Nënkryetari i Bashkisë …

Lexo me shume

ÇMIMET “HAMIT BORIÇI” NGA UGSH PER TV ROZAFA

“Unioni i Gazetarëve Shqiptarë”- Shkodër ka organizuar takimin e përvitshëm, ku u ndanë edhe cmimet ” Hamit Boriçi”. Ndër mediat e Shkodrës u nda edhe cmimi i “Hamit Boriçi” për Televizionin Rozafa, me motivacion “Për kontributin e dhënë në pasqyrimin e emisioneve informative si dhe emisioneve të ndryshme social kulturore, sportive etj., në shërbim të komunitetit të Qarkut Shkodër”.Gjithashtu në …

Lexo me shume

I FTOHTI VESHTIRESON JETESEN E BANOREVE NE ÇADRA

Moti i ftohtë me temperatura të ulëta, ka veshtiresuar jetesen e banoreve që jetojnë në çadra. Në situatë mjaft të vështire ndodhet familja e Alfred Gjokës në Fan të Mirditës. Tërmeti i 26 nëntorit ju dëmtoi banesen dhe që prej asaj kohe 8 anëtaret e kësaj familje kanë si strehe një çader verore.Duke qene se zona e Fanit është malore …

Lexo me shume