Wednesday , 19 December 2018

AKTUALITET

NDOTJA E LAGUNES SE KUNES, REAGOJNE MINISTRIA E BUJQESISE DHE BASHKIA

Ministria e Bujqsis eshte vene ne levizje per ndotjen ne lagunn e Kunes. Ministri Panariti deklaroi nga Lezha se institucioni q ai drejton do te analizoje kampiont e ujit qe jane marre nga laguna per te percaktuar shkallen e ndotjes dhe masat qe duhen per te permirsuar situaten. Ndersa paralajmeroi se ndotesit do te ndeshkohen sipas ligjit, Panariti kerkoi qe …

Lexo me shume

LULETA: KETE VIT PERFUNDON RRUGA PRANE KAFES SE MADHE

Bashkia Shkoder me ne fund ka reaguar mbi situaten e rruges prane Kafes se madhe e cila prej muajsh vuan prishjen e asfaltit per shkak te disa punimeve.Pergjegjesi I drejtorise se sherbimeve publike Alfred Luleta thote se keto punime kane qene me kerkese te vete banorevwe per kanalizime. Megjithate Bashkia Shkoder ka marre persiper qe pjesen e pa perfunduar se …

Lexo me shume

UNI: KETE VIT DO TE NDERHYHET PER KAFEN E MADHE DHE KULLEN E INGLIZIT

Kafia e madhe do te marre vleren qe meriton nepermjet nje rikonstruksioni te rendesishem. Nderhyrja eshte lajmeruar nga vete zevendes ministri I kultures Zef UNI I cili po ashtu tha se edhe kulla e Inglizit pritet qe te kete nje projekt te vecante per tu nderhyre me pas Deklarates se drejtores rajonale te kultures se 70% e monumenteve kane nevoje …

Lexo me shume

HYSA: 80% E HOTELEVE NE VELIPOJE TE LIENSUARA

Me afrimin e sezonit turistik drejtoria e tatim-taksave ka nisur hartimin e planit per kontrolle ne zonat turistike. Edhe kete vit fokusi do te jete Velipoja si destinacioni me I madh turistik ne very mimi real me mimin e deklaruar te produkteve do te kete nje kontroll te vecante sipas Hyses pasi te dhenat per abuzime ne cmime gkate sezonit …

Lexo me shume

STERBEQ, NUK KA TREG PER BIMET MEDICINALE

Prej 2 vitesh fermeret e fshatit Sterbeq te njesise administrative Qender ne Malesi te madhe nuk kane treg per bimet medicionale qe prodhojne. Ky prodhim ka mbetur stok ne magazine ndersa i kane drejtuar thirrje bashkise se Malesise se amdhe si dhe drejtorise se bujqesise qe te hapin nje treg shitje. Ka qene premtimi i pare qe gjate fushates elektorale …

Lexo me shume

MYFTINIA SHKODER, FUSHATE PER RUAJTJEN E MJEDISIT

Te ruajme mjedisin ka qene motoja e Myftinise Shkoder ne kuader te nje fushate sensibilizuese dhe ndergjegjesuese per ruajtjen dhe mbajtjen paster te ambjentit. Kjo fushate u zhvillua ne ish-komunen Postrribe me ane te nxenesve te kurseve te mesim-besimit te xhamive te disa fshatrave ne kete zone. Keto nxenes mblodhen mbeturinat e hedhura ne afersi te Ures se Mesit, nje …

Lexo me shume

KORPUSI I VULLNETAREVE AKSION PER PASTRIMIN E SHENGJINIT

Revolten e tyre ndaj pushtetit qendror,atij lokal dhe qytetareve te papergjegjshem qe vazhdojne te mos kene asnje zgjidhje per trajtimin e zonave turistike nga mbetjet, korpusi i vullnetareve e ka shprehur duke pastruar. Aksionin e tyre te pervitshem e kane nisur nga Shengjini. Anetaret e ketij korpusi kane larguar mbetjet e krijuara qe prej fundsezonit te shkuar ne nje gjatesi …

Lexo me shume

RADOVANI: KESHILLI BASHKIAK MUND TE SHPERNDAHET, NESE NUK MIRATON BUXHETIN

Reforma territoriale ndonese ka patur veshtiresite e saj por nuk eshte arsy qe Bashkia te mos miratoje buxhetin ne 3 muajt e pare te vitit. Deklarata erdhi nga prefekti i qarkut Shkoder Paulin Radovan i cili tha se mund te kerkoje keshillit te ministrave edhe shperndarje te keshillit bashkiak, por kjo nuk eshte ne interest e qytetareve.   Radovani i …

Lexo me shume

AKSION PER PASTRIMIN E PLAZHIT TE VELIPOJES

Ne prag te sezonit turistik, Bashkia Shkoder, ka ndermarre nje iniciative per te pastruar plazhin e Velipojes nga mbetjet e shumta te sjellura gjate vitit. Aksioni i pastrimit u zhvillua paraditen e kesaj te Premte. Nen/kryetari i Bashkise Shkoder, Dritan Meta, u shpreh se ky pastrim eshte bere per te sensibilizuar qytetaret e shumte qe e frekuentojne kete zone dhe …

Lexo me shume

BANORET E PERMBYTUR: KA NISUR SHPERNDARJA E AKTEVE TE VLERESIMIT

Banoret e permbytur te NenShkodres nepermjet nje deklarate per mediat bene me dije se ka kane marre aktet vleresimit te demeve ne banesa dhe perqindjen e demshperblimeve. Vleresim i cili eshte bere qe ne vitin 2010, dhe ne baze te ketyre demeve do te kerkojne edhe demshperblimet totale pasi jane permbytur nga dora e njeriut dhe jo nga natyra.   …

Lexo me shume