Friday , 24 January 2020

AKTUALITET

SITUATA ME NXËNËSIT E HELMUAR NË SHKOLLËN E POSTRIBËS

Rreth 20 nxënës të shkollës së mesme të bashkuar Postribë vijojnë të jenë të shtruar në spitalin rajonal të Shkodrës, si shkak i helmimit para pak ditësh. Ndërkohë 7 të tjerë paraqiten për mjekim, duke e çuar në 27 numrin e vizitave në repartin e infektivit dhe pediatrisë. Toksikologu Alban Haxhi thotë se gjëndja është duke u përmirësuar, dhe qëndrimi …

Lexo me shume

NIS PUNA PER NDERTIMIN E MATERNITETIT TE RI NE LEZHE

Brenda korpusit te spitalit rajonal ne Lezhe ka nisur puna për ndërtimin e maternitetit të ri, një investim i qeverisë prej 3.2 milionë dollarë. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu inspektoi punimet dhe u shpreh se ky nuk është i vetmi investim në maternitete këtë vit. Sipas saj me përfundimin e punimeve materniteti i Lezhës do të jetë …

Lexo me shume

HELMIMI I NXENESVE TE SHKOLLES SE POSTRIBES, RENDOHET SITUATA

Gjatë ditës së djeshme dhe natës në spitalin rajonal të Shkodrës janë paraqitur 35 fëmijë me problem helmimi, janë nxënës të shkollës së mesme të bashkuar “Adem Haxhija” në Postrribë. Ata janë shtruar në repartin e infektivit fillimisht, ndërsa 8 janë ende në spital, për shkak të gëjndjes së tyre. Sipas mjekëve të këtij reparti shkak i shtrimit është intoksikimi …

Lexo me shume

SISTEMIM – ASFALTIM NË RRUGËN MURIQAN – GORICË

Nga të ardhurat e vetë Bashkisë së Shkodrës, ka nisur rikonstruksioni i rrugës Muriqan – Goricë, Loti 1, në Njësinë Administrative Ana e Malit. Është një rrugë me gjatësi 320 metër linear. Projekti i Bashkisë Shkodër parashikon sipërfaqe me asfalt 1320 metër katror, kanale betoni, mure mbajtës, vepra arti si tombino, kuneta etj.Investimi me vlerë 15.4 milion lekë të reja, …

Lexo me shume

TETORI, MUAJI I NDËRGJEGJËSIMIT NDAJ KANCERIT TË GJIRIT

Tetori, në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit. Ky muaj i dedikohet pikërisht sensibilizimit dhe informimit të grave për rëndësinë e shëndetit të gjirit. Onkologia Kleva Qeraj thotë se kanceri i gjirit vijon të jetë kanceri më i shpeshtë tek gratë dhe në vendin tonë mungon sensibilizimi.Ajo thekson se me rritjen …

Lexo me shume

HELMOHEN DISA NXENES TE SHKOLLES SE POSTRIBES

26 fëmijë nga shkolla e mesme e bashkuar “Adem Haxhija” në Postrribë janë paraqitur në Spitalin e Shkodrës si shkak i helmimit. Për këtë rast janë ngritur struktura që po hetojnë, pasi dyshimet janë për një helmim nga ushqimi i fast food-eve por edhe helmimin nga uji. Për këtë cështje drejtorja e shkollës së mesme të bashkuar shprehet se pritet …

Lexo me shume

EMERGJENCAT CIVILE, MBLEDHJE NË BASHKINË VAU DEJËS

Këtë të premte në sallën e Këshillit Bashkiak Vau Dejës është zhvilluar një mbledhje për emergjencat civile. I pranishëm ishte edhe prefekti i Qarkut Shkodër, Çesk Millja, i cili kërkoi që të bëjmë bashkë organizimin e punës në shërbim të qytetarëve, si edhe të merren përgjegjësitë e institucioneve përkatës pëe të zgjidhur detyrat.Ndërsa, kryetari i Bashkisë Vau Dejës, Mark Babani …

Lexo me shume

“FESTA E SHEGËS”

Për të tretin vit radhazi, në Njësinë Administrative Ana e Malit, Bashkia e Shkodrës ka organizuar “Festën e Shegës”. Është një panair që promovon vlerat e banorëve dhe territorit, me tradita të hershme dhe të kultivuara në vite. Panairi është një mundësi shumë e mirë për të promovuar produktet e zonës e sidomos shegën që i ka dhënë emrin e …

Lexo me shume

KARTELA E VAKSINIMIT PER FEMIJET

Verifikimi i gjendjes së vaksinimit të femijeve nw shkolla qenë në fokus të punës së Inspektoriatit Shtetëror Shëndetësor në Lezhë gjatë kësaj periudhe. Kryenspektorja e Shendetësisë Laureta Prendi thotë se deri më tani gjatë inspektimeve që janë bërë nuk janë konstatuar shkelje, ndërsa ka garantuar se nuk do të ketë tolerime në këtë drejtim.Në bazë të urdherit të Ministrisë së …

Lexo me shume

BASHKIA SHKODËR, PËRFORMANCA MË E MIRË FINANCIARE PËR VITIN 2018

Bashkia e Shkodrës, për të dytin vit radhazi, ka përformancën më të mirë financiare për vitin 2018. Vlerësimi është bërë nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë për 61 bashkitë, përmes Raportit Vjetor mbi Funksionimin e Sistemit të Kontrollit të Brendshëm financiar Publik në Njësitë e Qeverisjes së Përgjithshme.Analiza për treguesit e performancës, për të cilat Bashkia Shkodër është klasifikuar në …

Lexo me shume