Wednesday , 18 July 2018

AKTUALITET

USHQIMET PER GJENE E GJALLE, NE FOKUS TE MBLEDHJES SE RRADHES

Sigurimi i ushqimeve per gjene e gjalle ne zonat e permbytura ka qene ne fokus te mbledhjes se rradhes te shtabit te emergjencave civile ne Prefekturen e Qarkut Shkoder. Te pranishmit pohuan faktin se sasia e produkteve e shperndare per gjene e gjalle nuk eshte e mjaftueshme ne keto zona. Si edhe duhet bere nje shperndarje me e rregullt e …

Lexo me shume

76 PERSONA TE EVAKUAR NGA BASHKIA SHKODER

Përmbytjet nuk kanë përfshirë vetëm zonën e Nënshkodrës, pasi prej disa ditësh me një problematikë të tillë po përballen edhe Livadet në qytetin e Shkodrës. Ndërkohë, Bashkia Shkodër vijon evakuimin e banorëve nga zonat e përmbytura. Në këto zona është bërë edhe shpërndarja e ujit të pijshëm. Nga ana tjetër 76 persona janë akomoduar në strukturat e Bashkisë së Shkodrës …

Lexo me shume

MBI 5.000 HA TOKE BUJQESORE NEN UJE NE BASHKINE SHKODER

Vijon të rëndohet situata në territorin e Bashkisë Shkodër. Janë 5.003 ha tokë bujqësore nën ujë. Konkretisht në Njësinë Administrative Dajç janë 1795 ha tokë të përmbytura. Kërkohet të ndërhyhet për lartësimin e argjinaturës së Pentarit, Shirqit dhe Darragjatit. Rruga Shirq- Darragjat, Belaj- Pentar, Bishti i Qarrit dhe Urrela janë te bllokuara. Në disa shkolla të këtyre zonave ka prezencë …

Lexo me shume

MIRDITE, FSHATI BLINISHT RREZIKON ZHDUKJEN

Brenda 24-oresh një fshat gati është zhdukur plotësisht si pasojë e rreshqitjeve të tokes. Erozioni në fshatin Blinisht të Njesisë Administrative Orosh në Mirditë shembi banesa, rrugë, rrjetin elektrik si dhe e beri zonen plotësisht te pabanueshme.Gjithashtu një biznes autogrill pranë rruges së kombit është perpire e gjitha nga masivi i dheut që erdhi nga shpati i malit. Kanë parë …

Lexo me shume

MILLJA: SHQETESIM MBETET PIKA KRITIKE E LIQENIT TE SHKODRES

Pika kritike e liqenit të Shkodrës mbetet shqetësim për prefektin e Qarkut Shkodër, Çesk Millja. Një gjë e tillë u pohua nga ai vetë në mbledhjen e rradhës të shtabit të emergjencave civile në Prefekturën e Qarkut Shkodër. Ndërsa, drejtori i emergjencave civile Shemsi Prençi tha se po shtohen ndihmat në këto zona. Ndersa kryebashkiakja e Shkodrës Voltana Ademi tha …

Lexo me shume

BASHA: TE SHPALLET MENJEHERE GJENDJA E EMERGJENCAVE CIVILE

Nga Shkodra, kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha i kërkoi kryeministrit Edi Rama të shpallë menjëherë gjëndjen e emergjencave civile në zonat e përmbytura. Mos-shpallja e gjëndjes së emërgjencave civile në zonat e përmbytura të Bashkisë Shkodër dhe Vau Dejës është vepër penale dhe kriminale theksoi Basha. Ai përgëzoi Këshillin Bashkiak Shkodër për rezolutën që i ka dërguar qeverisë për …

Lexo me shume

TREGU I MILOTIT NE KUSHTE SKANDALOZE

Tregu i gjësë së gjallë në Milot të Kurbint, nuk plotëson asnjë kusht higjeno-sanitar dhe në këtë situatë Ministria e Bujqësisë prej kohesh ka urdhëruar mbylljen e këtij tregu, por një gjë e tillë nuk ka ndodhur.Fermer nga zona të ndryshme verilindore vijojnë aktivitetin e tyre çdo fundjave në këtë treg, duke sfiduar autoritet përgjegjëse. Tregtimi i produkteve me bazë …

Lexo me shume

ZV/KRYEMINISTRJA MESI DHE MINISTRI I BUJQESISE PELESHI NE TERREN

Edhe pse nuk shpalli gjëndjen e emergjencave civile në zonat e përmbytura, nga njësitë administrative të Anës së Malit dhe Dajçit, zv/kryeministrja Senida Mesi u shpreh se do të shtohet furnizimi me bazë ushqimore për banorët dhe uji i pijshëm. Gjithashtu ajo bëri me dije se janë siguruar edhe 10 milion lekë nga KESH, shumë që do të shkojë për …

Lexo me shume

SHTEPI TE RRETHUARA NGA UJI, SHTYLLA TE RREZUARA, MUNGESE UJI

Është rritur numri i sipërfaqeve nën ujë në territorin e Bashkisë Shkodër. Janë rreth 5.000 ha tokë bujqësore që ndodhen nën pushtetin e ujit. Konkretisht në Njësinë Administrative Dajç janë 1750 ha nën ujë. Kërkohet të ndërhyhet për lartësimin e argjinaturës së Pentarit, Shirqit dhe Darragjatit. Rrugët Shirq- Darragjat, Belaj- Pentar, Bishti i Qarrit dhe Urrela janë të bllokuara. Kanë …

Lexo me shume

ZGJEROHET SIPERFAQJA E TOKAVE NEN UJE NE BASHKINE SHKODER

Vijon të rëndohet situata në territorin e Bashkisë Shkodër. Kështu pas inspektimeve në terren të bëra nga Bashkia Shkodër, sipërfaqja totale nën ujë ka arritur mbi 4698 Ha. Në njësinë administrative Dajç janë nën ujë 1550 ha tokë bujqësore. Në total banesat që janë të rrethuara nga uji janë të ndarë sipas fshatrave :46 në fshatin Shirq, 21 në Mushan, në …

Lexo me shume