Monday , 20 January 2020
Breaking News

AKTUALITET

VETERANET: NE SHKODER NUK MIREMBAHEN BUSTET E DESHMOREVE

Ndonese ne varrezat e deshmoreve eshte bere nje pune e mire per pastrimin e tyre, mirembajtja e busteve nuk eshte aspak e tille. Prefekti Radovani teksa ironizoi moskujdesin e bashkise ndaj 5 Heronjeve te Vigut”, tha se ky monument do te kete gjithmone vemendjen e prefektures. Te njejtin mendim ndane edhe veteranet teksa denuan harresen qe po behet ndaj busteve …

Lexo me shume

5 MAJ DITA E DESHMOREVE TE ATDHEUT

5 maj dita e deshmoreve te atdheut. Aktiivtete ne Shkoder nisen me veteranet e Luftes ne Kinema Milenium te cilet kujtuan deshmoret e rene. Felek Kasemi anetare e kryesise se komitetit te veteraneve tha se gjaku I tyre do te kujtohet ne breza   Me pas policia e qarkut Shkoder, LAN,perfaqesuesit e partise socialiste dhe levizjes socialiste per integrim zhvilluan …

Lexo me shume

FAKULTETI I DREJTESISE NJEHSON DIPLOMAT ME UNIVERSITETIN E NAPOLIT

Studentet e fakultetit te drejtesise se Universitetit te Shkodres mund te marrin dy diploma, nje te fakultetit te drejtesise se universitetit te Shkodres dhe nje te universitetit te dyte te Napolit. Nje gje e tille eshte mundesuar fale bashkepunimit mes ketyre dy universiteteve dhe qe u be i ditur mesditen e kesaj te Enjte ne bibloteken shkencore te universitetit te …

Lexo me shume

PERFUNDON AFATI I FORMULAREVE TE VETDEKLARIMIT

Data 4 maj eshte afati I fundit per dorezimin e formulareve te dekriminalizimit. Formulare te cilet plotesohen nga drejtoret,departamenti I administrates publike drejtuesit e institucioneve te vartesise si dhe shefat e sektoreve. Tv Rozafa ka qene ne disa drejtori ku titullaret shprehen se plotesimi I tyre eshte kryer ne afate te duhura dhe jane dorezuar prane DAP. Po ashtu edhe …

Lexo me shume

KOMISIONI I APELIT RREZON PRETENDIMIN E KANDIDATES TROSHANI

Komisioni I apelimit ka shqyrtuar 13 ankesat e ankimuara nga kandidatet per dekane, senat, pergjegjes departanenti dhe kandidatja per rektore. Kryetari I komisionit te apelit Roland Ilia tha se data e fundit ka qene data 3 maj ndersa po ne kete dite jane dhene dhe rezultatet e shqyrtuara. Pasi jane ballafaquar edhe me pretendimet e paleve komisioni ka vendosur qe …

Lexo me shume

SHKODRA PERGATITET PER DITEN E LULEVE

Ne prag te 6 Majit, qe shenohet si Dita e Luleve, zona per zhvillimin e biznesit Bit Shkodra ne bashkepunim me fondacionin shqiptaro-amerikan te zhvillimit, si edhe Bashkine Shkoder ka nisur pergatitjet per dekorimin e qytetit me lule te ndryshme. Aksioni eshte perqendruar ne pedonalet e ketij qyteti, ku kane filluar te vendosen lule. Administratorja e zones per zhvillimin e …

Lexo me shume

DARDHA: 530 NDERTIME PA LEJE NE ZONA TE MBROJTURA

Ka patur nje tendence ne rritje te ndertimeve pa leje ne zonat e mbrojtura ku aktualisht numri i tyre eshte 530 ne te gjithe qarkun e Shkodres. Drejtori i agjensise se zonave te mbrojtura Agim Dardha thote se nje pjese e tyre jane ne proces legalizmi ndersa plani i ri i zonave te mbrojtura do te percaktoje se cilat ndertesa …

Lexo me shume

DERVISHI: QYTETARET JANE ME TE LIRE SE GAZETARET

Ne Shqiperi njerezit jane me tw lire se mediat, deklarata ka ardhur nga gazetari I mirenjohur Lutfi Dervishi nga qyteti i Shkodres ne diten 3 majit I cili sht shpallur Dita Botrore e Liris s Shtypit. Dervishi pohoi se gazetaret ne vendin tone punojne ne kushte te veshtira.Nderkohe, i pyetur per raportin e nxjerre nga Freedom House, qe e rendit …

Lexo me shume

BUSHATI: 50 mlm RESHJE NE SHKODER, NUK KA PROBLEME

Rreth 50 mlm shi ka rene gjate 24 oreve te fundit ne Shkoder. Reshje te cilat nuk kane krijuar probleme deri ne keto momente.. Kjo konfirmohet nga drejtori i emergjencave civile prane Bashkise Shkoder Ritvan Bushati i cili tha se nuk ka patur shkarkime nga Hidrocentrali. Nese reshjet vijojne zona me e rrezikuar mbetet ajo e Anes se Malit kryesisht …

Lexo me shume

LEZHE, LINJE E RE ELEKTRIKE NE TROSHAN

Banoret e fshatit Troshan ne Lezhe do te furnizohen me energji te plote. Nderhyrja e bere nga OSHEE ne rrjetin shperndares te energjise ka bere qe kjo zone te marre 220 volt energji nga 100 volt qe merrte me pare. Shkak ishte bere amortizimi i rrjetit qe sipas drejtorit rajonal te OSHEE Ersi Sulejmani sillte edhe humbje te medha, qe …

Lexo me shume