Thursday , 9 August 2018
Breaking News

AKTUALITET

PERMIRESOHET SITUATA NE BASHKINE SHKODER

Kjo e dielë ka shënuar një përmirësim të situatës në zonat e përmbytura të Bashkisë Shkodër. Tashmë, sipërfaqja e tokave nën ujë është zbritur në 4555 ha. Konkretisht në Njësinë Administrative Dajç janë 1655 ha. Kërkohet të ndërhyhet për lartësimin e argjinaturës së Pentarit, Shirqit dhe Darragjatit. Rruga Shirq-Darragjat dhe Belaj-Rrushkull vijojnë të jenë të bllokuara. Në disa shkolla ka …

Lexo me shume

NIS SHPERNDARJA E PAKOVE USHQIMORE NE ZONAT E PERMBYTURA

Ashtu siç ishte parashikuar, këtë të dielë ka nisur shpërndarja e pakove ushqimore të dhuruara nga Turqia për banorët e zonave të përmbytura të Bashkisë Shkodër. Administratori i Njësisë Ana e Malit, Arben Ceni, thotë se situata është përmirësuar në ditët e fundit, por përsëri kalimi në disa fshatra është i vështirë. Përsa i përket ndihmave, Ceni thotë se nuk …

Lexo me shume

NDIHMA NGA TURQIA PER ZONAT E PERMBYTURA TE BASHKISE SHKODER

Pasi u njoh me situatën e përmbytjeve në Bashkinë Shkodër, Ambasada e Turqisë në vendin tonë, dhuroi këtë të shtunë ndihma për familjet e përmbytura. I pranishëm ishte edhe ambasadori i Turqisë në Shqipëri, Ahmet Yörük. Ai fillimisht zhvilloi një takim në Bashkinë Shkodër për të vijuar më pas në prefekturën e këtij qarku. Zv/kryeministrja Senida Mesi dhe kryebashkiakja e …

Lexo me shume

EROZIONI DEMTON BANESAT NE MILOT

Disa banesa kanë pësuar dëmtime, e të tjera do të kenë të njejtin fat nëse nuk ndërhyhet.Erozioni në lagjen Mal të Milotit ka marrë përmasa të frikshme.Reshjet e diteve të fundit e kanë përkeqësuar situaten.Toka ka pësuar shkarje në disa vende dhe e gjithë kodra rrezikon të bie.Disa prej banore e kanë braktisur zonen, e të tjerë thonë se jetojnë …

Lexo me shume

VIJON RRESHQITJA E KODRES NE MIRDITE

Toka vijon të rrëshqasë në Blinisht të Mirdites.Sasi të mëdha dherash dhe guresh kanë përfunduar deri në rrugen e kombit, duke rrezikuar bllokimin e sajë në afërsi të Repsit në Mirditë. Punëtore e mjete janë vënë në gadishmeri për mbajtur hapur këtë segment rrugor, ndërsa situata e krijuar u monitorua edhe nga Drejtori i Autoritetit Rrugor Shqiptar Afrim Qendro.Ai tha …

Lexo me shume

SITUATA NE ZONAT E PERMBYTURA TE BASHKISE SHKODER

Pas inspektimeve në terren të bëra nga Bashkia Shkodër, në Njësitë Administrative të përmbytura situata vazhdon të përkeqësohet dhe sipërfaqja totale ka arritur mbi 5003 Ha. Në Njësine Administrative Dajç jane 1795 ha toke e permbytur. Kërkohet të ndërhyhet për lartësimin e argjinaturës së Pentarit, Shirqit dhe Darragjatit. Rruga Shirq-Darragjat, Belaj-Pentar, Bishti i Qarrit dhe Urrela janë te bllokuara. Kalimi …

Lexo me shume

USHQIMET PER GJENE E GJALLE, NE FOKUS TE MBLEDHJES SE RRADHES

Sigurimi i ushqimeve per gjene e gjalle ne zonat e permbytura ka qene ne fokus te mbledhjes se rradhes te shtabit te emergjencave civile ne Prefekturen e Qarkut Shkoder. Te pranishmit pohuan faktin se sasia e produkteve e shperndare per gjene e gjalle nuk eshte e mjaftueshme ne keto zona. Si edhe duhet bere nje shperndarje me e rregullt e …

Lexo me shume

76 PERSONA TE EVAKUAR NGA BASHKIA SHKODER

Përmbytjet nuk kanë përfshirë vetëm zonën e Nënshkodrës, pasi prej disa ditësh me një problematikë të tillë po përballen edhe Livadet në qytetin e Shkodrës. Ndërkohë, Bashkia Shkodër vijon evakuimin e banorëve nga zonat e përmbytura. Në këto zona është bërë edhe shpërndarja e ujit të pijshëm. Nga ana tjetër 76 persona janë akomoduar në strukturat e Bashkisë së Shkodrës …

Lexo me shume

MBI 5.000 HA TOKE BUJQESORE NEN UJE NE BASHKINE SHKODER

Vijon të rëndohet situata në territorin e Bashkisë Shkodër. Janë 5.003 ha tokë bujqësore nën ujë. Konkretisht në Njësinë Administrative Dajç janë 1795 ha tokë të përmbytura. Kërkohet të ndërhyhet për lartësimin e argjinaturës së Pentarit, Shirqit dhe Darragjatit. Rruga Shirq- Darragjat, Belaj- Pentar, Bishti i Qarrit dhe Urrela janë te bllokuara. Në disa shkolla të këtyre zonave ka prezencë …

Lexo me shume

MIRDITE, FSHATI BLINISHT RREZIKON ZHDUKJEN

Brenda 24-oresh një fshat gati është zhdukur plotësisht si pasojë e rreshqitjeve të tokes. Erozioni në fshatin Blinisht të Njesisë Administrative Orosh në Mirditë shembi banesa, rrugë, rrjetin elektrik si dhe e beri zonen plotësisht te pabanueshme.Gjithashtu një biznes autogrill pranë rruges së kombit është perpire e gjitha nga masivi i dheut që erdhi nga shpati i malit. Kanë parë …

Lexo me shume