Wednesday , 2 December 2020
Breaking News

AKTUALITET

ARSIMTARET, PROTESTA NESE NUK JEPET SHPERBLIMI

Sindikata e arsimit eshte ne prag protestash. Kryetari i kesaj sindikate Arjan Peraj u shpreh se arsimtaret jane te pa kenaqur si me qeverine shqiptare ashtu edhe me bashkite te cilat nuk kompensojne largesine e arsimtareve. Peraj la afat deri me daten 10 Dhjetor per te terhequr shperblimet e fundvitit, ne te kundert me daten 12 Dhjetor do te ngrihen …

Lexo me shume

NDIHMA EKONOMIKE, QARKU SHKODER RREZIKON PENALIZIMIN

Mungesa e internetit vijon te sjelle probleme ne aplikimin e skemes se re te ndihmes ekonomike. Nje problem i tille eshte prezent edhe ne Qarkun e Shkodres. Madje, ky qark rrezikon nje penalizim persa i perket ndertimit te rregjistrit te skemes se re te ndihmes ekonomike. Prandaj, Tula ka nje apel per qytetaret, qe te shkojne domosdoshmerisht per te aplikuar …

Lexo me shume

RRADHE PRANE APLIKIMIT TE NDIHMES EKONOMIKE

Edhe pse eshte e hene dhe fillim jave mungesa e internetit ka sjelle probleme ne aplikimin per ndihme ekonomike.. Prane zyres se aplikimit te ndihmes ekonomike kete te hene ka patur radhe te gjata. Qytetaret thone se pritja eshte shkaktuar nga mungesa e internetit ne sistem Ndonese vijne nga njesi te ndryshme administrative, serish keta qytetare jane detyruar qe te …

Lexo me shume

PAJA: 5 MIJE MJETE ME DETYRIME NE QARKUN SHKODER

Rreth 5 mije mjete ne qarkun Shkoder kane detyrime te papaguara ne drejtorine e tatim taksave. Ky numer u be publik nga Fran Paja. Paja tha se kane nje ndikim te madh ne te ardhurat e kesaj drejtorie pasi perbejne 15% te gjithe inventarit te mjeteve. Po ashtu edhe taksat e ketyre mjeteve jane te larta, per shkak se jane …

Lexo me shume

NDRIIMI RRUGOR, 17 RRUGE DYTESORE NE INVESTIM

17 rruge dytesore do te ndricohen ne territorin e Bashkise Shkoder! Kjo fale nje investimi i cili kap shifren 6 milion leke te reja dhe do te beje te mundur permiresimin e infrastukures ndricuese. Pergjegjesi i ndriimit ne drejtorine e sherbimeve publike Altin Salihi teksa ishte ne mbikqyrje te punimeve ne rrugen e “Tepes” beri me dije edhe rruget qe …

Lexo me shume

LEZHE, FIDRAT E ENERGJISE DO TE KTHEHEN KABLLORE

Tw gjitha fidrat pwrcjellws tw energjisw elektrike do tw kthehen nw fidra kabllor, kjo si mwnyra e vetme pwr tw shnagur defektet qw shkaktohen nga kushtet atmosferike.Fillimisht ky investim mjaft i rwndwsishem ka nisur nw zonen turistike tw Shwngjinit, pwr tu shtrisw mw pas dhe nw zona tw tjera.Ky fakt wshtw bwrw i ditur nga Drejtori i OSHEE-sw nw Lezhw …

Lexo me shume

ADEMI: BASHKIA SHKODER NUK KA POLITIKA PER NXITJE PUNESIMI

Bashkia Shkoder nuk ka politika per nxitjen e punesimit pasi keto I takojne politikave kombetare. Ne kete menyre u pergjigj kryebashkiakia teksa tha se bashkia e ka te reduktuar buxhetin, per te punesuar. Po ashtu Ademi deklaroi se ne bshakine Shkoder nuk ka administrate te shtyuar ne krahasim me 2 vite me pare. Ademi teksa ironizoi mungesen e politikave kombetre …

Lexo me shume

DIMRI, RRUGA E KOMBIT NE MONITORIM GJATE 24 OREVE

Rruga e kombit nga Miloti ne morinw po mbahen nwn monitorim tw vahzhdueshem gjatw 24 orwve pwr tw garantuar lwvizjen e automjetwve pa probleme.Puna mw e madhe wshtw pwrqwndruar gjatw orwve tw nates, pasi temperaturat nwn zore kanw sjellw dhe ngrica.Pwr ti bwrw ballw kwtij fenomeni punwore dhe mjete ndwrhyjwn gjatw gjitw nates, duke hedhur kripw nw zonat mw problematike. …

Lexo me shume

SHKODER, SEKUESTROHEN 25 m STERE LENDE DRUSORE

Gjate kesaj jave jane sekuestruar 25 m stere lende drusore. Nje gje e tille u be e ditur nga shefi i Inspektoriatit Shteteror te Mjedisit te Pyjeve, Mark Ndou, qe tha se material i gjetur ishte i braktisur, nderkohe qe theksoi se aksionet kane dhene efekt ne mbrojtjen e pyjeve. Me tej, Ndou beri te ditur se ky material drusore …

Lexo me shume

FESTAT E FUNDVITIT, MBUSHET TREGU I GJEDHEVE NE STOM-GOLEM

Pavaresisht se para pak ditesh u lajmerua se kane mberritur vaksinat per semundjen dermatoza nodular edhe per tregtaret e vegjel, duket se nje gje e tille nuk ka ndodhur tek te gjithe. Kjo, pasi disa prej tregtareve ne tregun e gjedheve ne zonen e Stom-Golemit shprehen se akoma nuk kane mberritur vaksinat. Nderkohe, persa i perket shitjeve, disa tregtare shprehen …

Lexo me shume