AKTUALITET

STERBEQ, NUK KA TREG PER BIMET MEDICINALE

Prej 2 vitesh fermeret e fshatit Sterbeq te njesise administrative Qender ne Malesi te madhe nuk kane treg per bimet medicionale qe prodhojne. Ky prodhim ka mbetur stok ne magazine ndersa i kane drejtuar thirrje bashkise se Malesise se amdhe si dhe drejtorise se bujqesise qe te hapin nje treg shitje. Ka qene premtimi i pare qe gjate fushates elektorale …

Lexo me shume

MYFTINIA SHKODER, FUSHATE PER RUAJTJEN E MJEDISIT

Te ruajme mjedisin ka qene motoja e Myftinise Shkoder ne kuader te nje fushate sensibilizuese dhe ndergjegjesuese per ruajtjen dhe mbajtjen paster te ambjentit. Kjo fushate u zhvillua ne ish-komunen Postrribe me ane te nxenesve te kurseve te mesim-besimit te xhamive te disa fshatrave ne kete zone. Keto nxenes mblodhen mbeturinat e hedhura ne afersi te Ures se Mesit, nje …

Lexo me shume

KORPUSI I VULLNETAREVE AKSION PER PASTRIMIN E SHENGJINIT

Revolten e tyre ndaj pushtetit qendror,atij lokal dhe qytetareve te papergjegjshem qe vazhdojne te mos kene asnje zgjidhje per trajtimin e zonave turistike nga mbetjet, korpusi i vullnetareve e ka shprehur duke pastruar. Aksionin e tyre te pervitshem e kane nisur nga Shengjini. Anetaret e ketij korpusi kane larguar mbetjet e krijuara qe prej fundsezonit te shkuar ne nje gjatesi …

Lexo me shume

RADOVANI: KESHILLI BASHKIAK MUND TE SHPERNDAHET, NESE NUK MIRATON BUXHETIN

Reforma territoriale ndonese ka patur veshtiresite e saj por nuk eshte arsy qe Bashkia te mos miratoje buxhetin ne 3 muajt e pare te vitit. Deklarata erdhi nga prefekti i qarkut Shkoder Paulin Radovan i cili tha se mund te kerkoje keshillit te ministrave edhe shperndarje te keshillit bashkiak, por kjo nuk eshte ne interest e qytetareve.   Radovani i …

Lexo me shume

AKSION PER PASTRIMIN E PLAZHIT TE VELIPOJES

Ne prag te sezonit turistik, Bashkia Shkoder, ka ndermarre nje iniciative per te pastruar plazhin e Velipojes nga mbetjet e shumta te sjellura gjate vitit. Aksioni i pastrimit u zhvillua paraditen e kesaj te Premte. Nen/kryetari i Bashkise Shkoder, Dritan Meta, u shpreh se ky pastrim eshte bere per te sensibilizuar qytetaret e shumte qe e frekuentojne kete zone dhe …

Lexo me shume

BANORET E PERMBYTUR: KA NISUR SHPERNDARJA E AKTEVE TE VLERESIMIT

Banoret e permbytur te NenShkodres nepermjet nje deklarate per mediat bene me dije se ka kane marre aktet vleresimit te demeve ne banesa dhe perqindjen e demshperblimeve. Vleresim i cili eshte bere qe ne vitin 2010, dhe ne baze te ketyre demeve do te kerkojne edhe demshperblimet totale pasi jane permbytur nga dora e njeriut dhe jo nga natyra.   …

Lexo me shume

KATASTROFE EKOLOGJIKE NE LAGUNEN E KUNES

Keto foto jane shkrepur nga peshkataret ne lagunen e Kunes ne Shengjin. Pamje te tilla jane te vazhdueshme prej 1 viti dhe disponohen edhe nga inspektoriati i peshkimit. Peshkataret pretendojne se ne lagune derdhen ujera te ndotura qe krijojne edhe demtimin e habitateve ujore, por qe ende nuk ka marre vemendjen e asnje institucioni. Sipas tyre nuk denjohet as tu …

Lexo me shume

BANORET E NENSHKODRES TAKIM ME PUSHTETIN LOKAL

Kerkojme vleresimin e demeve reale dhe bashkpunimin me deputetet me qellim futjen e ceshtjes se permbytjeve ne seancen plenare ne parlament. Keto kane qene kerkesat e banoreve te permbytur te cilet i kane bere publike gjate nje takimi te zhvilluar me kryetaren e keshillit te qarkut Shkoder Greta Bardeli. Nga ana e saj kryetarja e keshillit te qarkut Greta Bardeli …

Lexo me shume

GJYLI: QYTETARET NDOTIN SHIROKEN!

Derdhja e ujrave te zeza ne liqenin e Shkodres nuk behet ne te njejten menyre si vite me pare. Kjo pasi investimi i bere per perpunimin e ketyre ujrave ne Shiroke ka permiresuar dukshem situaten. Kjo deklarate erdhi nga shefi i higjenes prane drejtorise se shendetit publik Burim Gjyli. Megjithate Gjyli ben me dije se me afrimin e sezonit turistik …

Lexo me shume

EMEROHET DREJTORI I RI I DSHP-s SHKODER

Prej 1 muaji pa nje titullar pas doreheqjes se Arber Metit kete te Merkure eshte bere prezantimi i drejtorit te ri te Shendetit publik Shkoder i cili eshte Ylber Zama. Menjehere pas prezantimit Zama ka bere te ditur edhe detyrat e tij ku fokusi do te jete ne zonat turistike per ofrimin e nje sherbimi shendetsore sa me cilesor ndaj …

Lexo me shume