AKTUALITET

FSKDSH, APLIKIMI PER KARTA OFROHET EDHE ONLINE

Nuk eshte nevoja qe qytetaret te dynden ne radhe per tu pajisur me karta te shendetit,ne piken e vetme qe qytetaret dine, te te poliklinikes, pasi fondi i sigurimit te kujdesit shendetsor Shkoder ka hapur edhe 4 pika te tjera. Deklarta erdhi nga Drejtori i ketij institucioni Arvit Osja gjate nje inspektimi qe beri ne qendren numer 4 qe ndodhet …

Lexo me shume

5 FEMIJE ME SINDROMEN DOWN NE SHKOLLEN 3 DHJETORI

5 femije me sindromen down mesojne ne shkollen speciale 3 Dhjetori. Titullarja e ketij institucioni Vjollca Jahaj thote qe puna me keto femije kerkon shume dashuri, dhe ajo cfare ka ardhur si rezultat eshte integrimi i kenaqshem e tyre. Ndonese me sindromen down femijet kane talente te vecanta. Njeri prej tyre ka marre pjese edhe ne kampionatin kombetar te sportit. …

Lexo me shume

DISKRIMINIMI I FEMIJEVE ME SINDROMEN DOWN

Femijet me Sindromen Down jane ne nje target-grup te diskriminuar, qe i vendos ata ne kushte apo te drejta jo te barabarta me femijet e tjere. Kjo deklarate erdhi ne nje prononcim per Tv Rozafa nga logopedja prane Qendres se Keshillimit dhe Sherbimeve Psikologjike, Dea Kraja, e cila ishte e pranishme ne aktivitetin e organizuar ne Qendren e Informimit te …

Lexo me shume

MIRDITE, PROBLEM EROZIONI. REAGON DEPUTETJA DEDA

Vazhdojne te mbeten te rrezikuar nga eriozion i lumit Fan, por ketij paniku te banoreve Rreth i Eperm ne Mirdite nuk i eshte pergjigjur askush. Situata ka ardhur duke u perkeqesuar, ndaj kerkohet nderhyrja e pushtetit vendor dhe emergjncave civile. Ekzistojne mundesite per te penguar kete erozion gllaberues ne fshatin Rreth i Eperm ne Mirdite, por per deputeten demokrate Albina …

Lexo me shume

NJOHJA E SINDROMES DOWN NE SHKODER

Ne kuader te dates 21 Mars, qe perkon me Diten Nderkombetare te Sindromes Down, Qendra e Keshillimit dhe Sherbimeve Psikologjike ne bashkepunimin me Qendren e Informimit te Bashkimit Evropian ne Shkoder, ka organizuar nje tryeze te rrumbullaket me teme: Njohja e Sindromes Down. Ky aktivitet sensibilizues kerkonte te vinte ne dukje sfidat e gjitheperfshirjes te ketyre personave ne komunitetin lokal …

Lexo me shume

MALESIA E MADHE,FSHATI PALVAR PA UJE TE PIJSHEM

Paguajne tarifen e ujit por nuk kane uje te pijshem prej muajsh. Banoret e dshatit Palvar ne Malesi te madhe blejne ue te pijshem cdo dite. Ata apelojne drejt Bashkise Malesi e madhe qe te nderhyrje per rikthimin e ujit te pijshem Edhe pse jane ankuar te kryetari I bashkise Tonin Marinaj ata nuk kane gjetur zgjidhje nderkohe qe …

Lexo me shume

TERTHORJA: MALESI E MADHE NUK MENAXHONMBETJET

Malesia e madhe mbetet problematike ne menaxhimin e mbetjeve vendore, 5 nga njesite administrative jane ne fokus te kontrolleve ku me heret 2 prej tyre jane gjobitur. Kjo u konfirmua nga vete kryeinspektori I inspektoriatit te mjedisit Edmond Terthorja Terthorja po ashtu beri me dije se ka mbledhur edhe drejtuesit e njesive vendore per ti keshilluar mbi menaxhimin e mbejtjeve …

Lexo me shume

RIKTHEHET NE LULISHTE SHESHI I BETONIZUAR

Sheshi i betonizuar vetem pak vite me pare ne bllokun e Drinit te lagjes “Beselidhja” ne Lezhe po rikthehet ne lulishte ashtu sic ka qene edhe me pare. Vete banoret kishin kerkuar qe te nderhyhej per kthimin e ketij sheshi ne nje mjedis pushues per lagjen e tyre. Kete kerkesa ata ia bene kreut aktual te bashkise Fran Frrokaj gjate …

Lexo me shume

M.MADHE ,TONELATA DUHAN MBESIN STOK NE MAGAZINA

Prej 2 vitesh banoret e Malesise se Madhe po vuajn mungesn e tregut pr Duhanin, ndrsa tonelata me duhan kan mbetur stok. Fshati Gradec I njesise administrative te Kastratit ne bashkine Malesi e Madhe njihet edhe si zona numer nje ne prodhimin e kultures bujqesore te duhanit qe prej 20-vitesh. Ndersa sot banoret thone se ka 2 -vite qe per …

Lexo me shume

NDRYSHE NGA INSTITUCIONET, BANORET: NUK KA INVESTIME NE ZONAT TURISTIKE

Por ndryshe mendojne perfaqesuesit e zonave turistike ne qarkun e Shkodres. Paulin Polia i cili merret me turizem ne zonen e Thethit thote se nje sere problemesh burokratike po pengojne keta banore ne pritjen e turisteve. Se pari per arsye te pa shpjegueshme nuk po shperndahen tapite e tokave ne kete zone, dhe se dyti duhet me shume investime krysisht …

Lexo me shume