Saturday , 24 March 2018

AKTUALITET

BANORET TE LODHUR DHE IRRITUAR NGA PERMBYTJET

Dëmet në tokat bujqësore në disa prej njësive administrative të zonës së Nënshkodrës vijojnë të jenë të konsiderueshme. Shumë hektarë tokë ndodhen nën pushtetin e ujit dhe për këtë banorët e zonës fajësojnë qeverinë për shkarkimet nga hidrocentralet. Ato thonë se do të largohen nga vendi i tyre, pasi kështu nuk mund të vazhdohet jetesa. Situata e përmbytjeve në zonën …

Lexo me shume

PREFEKTURA PRANON SITUATEN E RENDUAR NE ZONAT E PERMBYTURA

Gjatë mbledhjes së rradhës të shtabit të emergjencave civile të zhvilluar në prefekturën e Qarkut Shkodër është vënë theksi te situata e rënduar në njësitë administrative të përmbytura. Vetë shefi i emergjencave civile në prefekturë, Pëllumb Dani, pranoi se pritet të ketë një rritje të nivelit të prurjeve në hidrocentrale. Ndërsa, n/kryetari i Bashkisë së Shkodrës Arben Gjuraj ka raportuar …

Lexo me shume

2400 HA TOKE E PERMBYTUR NE NENSHKODER

Bashkia Shkodër njofton se situata në zonën e Nënshkodrës është e rënduar ku sipërfaqja totale e përmbytur ka arritur mbi 2400 Ha. Niveli I lumit Buna ka pësuar rritje në zonen e Dajçit ky lum ndodhet në kuoten e 6.59 m me një rritje prej 3 cm nga një natë më parë. Si shkak I kësaj rritje niveli i ujit ka …

Lexo me shume

DEPUTETI SPAHIA NE “AUTOCHTHONOUS”

Situata në shëndetësinë Shqiptare është në gjëndjen e saj më të keqe, sa që në spitalet tona mungojnë mjekët specialist por edhe furnizimi me ilaçe. Shprehet kështu deputeti I PD-së Bardh Spahija, I cili shton e gjitha vjen si pasojë e korrupcionit të madh që ka kapur sistemin shëndetësor në vend. Spahija foli edhe për situatën e përmbytjeve në të …

Lexo me shume

PERKEQESOHET SITUATA, MBI 2.050 HEKTARE TOKE BUJQESORE NDODHEN NEN PUSHTETIN E UJIT

Reshjet e shiut të rëna në ditët e fundit kanë përkeqësuar situatën në territorin e Bashkisë Shkodër. Pas inspektimeve në terren të bëra nga Bashkia Shkodër, në Njësitë Administrative të përmbytura situata vazhdon të jetë në përkeqësim të vazhdueshëm dhe sipërfaqja totale ka arritur mbi 2.050 Ha. Janë mbi 560 ha tokë të përmbytura në Njësinë Administrative të Dajçit. Niveli …

Lexo me shume

PERKEQESOHET SITUATA NE ZONAT E PERMBYTURA

Reshjet e shiut vijojnë të jenë të pranishme në territorin e Bashkisë Shkodër. Si rrjedhojë, situata e përmbytjeve vazhdon të jetë në përkeqësim dhe sipërfaqja totale është mbi 1.850 Ha. Deri në këto momente, janë mbi 450 ha tokë e përmbytur në Njësinë Administrative të Dajçit. Niveli i ujit ka pësuar rritje dhe kalimi bëhet i mundur me mjete të …

Lexo me shume

17 SHTEPI NË SHIRQ TË IZOLUARA NGA UJI

Shtëpi të rrethuara nga uji dhe kafshë të cilat nuk kanë ushqim është kjo situate në fshatin Shirq, në disa lagjes të këtij fshati. Ndërsa banorët apelojnë për ushqime për kafshë pasi sasia që ata kanë arritur të grumbullojnë por edhe disa ndihma janë të pa përfillëshme pasi cdo gjë tashmë ndodhet nën ujë. Fran Marini banorë I fshatit Shirq …

Lexo me shume

SHIRQI NEN UJE, BLLOKOHET RRUGA ME DERRAGJATIN

Rruga Shirq-Derragjat në zonën e Dajçit është e bllokuar, niveli I ujit I kalon 50 centimtra e ndërsa në këtë segment shihet qartë edhe rjedha e fuqishme e ujit. Fshati Shirq është më I godituri në zonën e Dajçit si shkak I rritjes së nivelit të ujit, dëmët në këtë zonë janë të mëdha, kryesisht në të mbjella. E vetmja …

Lexo me shume

SHKARKIMET NGA TRE HEC-et E KASKADES

Ne tre Hidrocentralet mbi Kaskaden e Lumit Drin po shkarkohet si shkak I rritjes së prurjeve gjatë 24 orëve të fundit. Aktualisht nga Vau I Dejës po shkarkohet nga porta me 800 metër kub ujë në second. Hidrocentrali I Fierzës më I madhi në kaskadë ndodhet pranë kuotes maksimale. Aktualisht Fierza ndodhet në kuoten e 295.49 m, nga 296 që …

Lexo me shume

FSHATI MANATI I LENE NE HARRESE

Pa trotuare, ndriçim dhe përmbytje sa herë ka reshje të dendura shiu, janë disa nga problematikat e fshatit Manati në Njesinë Administrative të Kolshit në Lezhë.Shqetësimi për mungesen e investimeve në këtë zonë është ngritur nga Kryetari i Bashkimit Demokristjan Shqiptar, ish deputeti Eduart Ndocaj.Sipas tijë është e pafalshme për pushtetaret vendor dhe qëndror të cilët kanë marrë votat dhe …

Lexo me shume