AKTUALITET

7 MARSI, TITUJ NDERI PER 3 FIGURA TE NJOHURA TE SHKODERS

Në ditën historike të arsimit shqiptar, 7 marsit që simbolizon edhe punën e palodhur të mësuesve shqiptarë për edukimin e brezave të rinj, Këshilli i Qarkut Shkodër organizoi një takim për të vlerësuar disa figura të njohura në qytetin e Shkodrës. Në këtë takim u akorduan tre tituj nderi të figurave të veçanta në Shkodër që kanë dhënë vepra të …

Lexo me shume

SHKARKIMET NGA HEC VAU I DEJES

Nga tuneli i shkarkimit ne Hidrocentralin e Vaut te Dejes eshte dita e katert qe po shkarkohet. Si shkak i ketyre shkarkimeve por edhe perurjeve nga lumejt Kir dhe Gjader zona e nenshkodres ka filluar zgjerimin e hartes as permbytjes. Jane 900 hektar kryesisht ne Ane te Malit dhe ne Dajç. Sipas informacioneve nga kaskada e Drinit po punohet me …

Lexo me shume

FRPD SHKODER, VIZITE NE SHKOLLEN SPECIALE “3 DHJETORI”

7 marsi, festa e mësuesit është festuar edhe në shkollën speciale “3 dhjetori” në qytetin e Shkodrës. Por, festës së mësuesve iu bashkuan edhe të rinjtë e Forumit Rinor të Partisë Demokratike Shkodër. Anëtarë të FRPD Shkodër zhvilluan një vizitë në këtë shkollë, ku dhuruan edhe lule për mesueset e kësaj shkolle. Ndërsa, n/drejtorja e shkollës, Enkeleida Mataj, tha se …

Lexo me shume

7-MARSI NE LEZHE

7-Marsi festa e mësuesit ka mbledhur në Lezhë, mësues, ish mësues dhe nxënes të cilet kanë festuar sëbashku këtë ditë të shënuar.Kënget, vallet dhe interepretimet e mësuesve dhe nxënësve janë bërë pjesë e kësaj veprimtarie, e cila tërhoqi vemendjen e të pranishmeve të cilet kishin mbushur sallen e pallatit të kultures. Drejtori i Arsmit në Lezhë Bardhok Pulaj ka uruar …

Lexo me shume

GJIKNURI INSPEKTON HEC VAU I DEJES

Jo më shumë se 1450 metër kub ujë në sekond janë shkarkimet nga kaskada e Drinit, por mirëmenaxhimi i situatës nga KESH ka thënë Ministri i Energjetikës Damian Gjiknuri gjatë një inspektimi ne Hidrocentarin e Vaut të Dejës. Ndërsa në lidhje me shtimin e shkarkimi ministri Gjiknuri shprehet se cdo gjë varet nga situata e motit. Gjiknuri ka reagaur edhe në …

Lexo me shume

KRYEBASHKIAKJA ADEMI KEMBENGUL, KERKOHET SHPALLJA E GJENDJES SE EMERGJENCAVE CIVILE

KËRKESË PREFEKTIT TË QARKUT SHKODËR PËR SHPALLJEN E GJENDJES SË EMERGJENCËS NË NJË PJESË TË TERRITORIT TË BASHKISË SHKODËR Në vijim të situatës së krijuar nga shkarkimet e pakontrolluara dhe të mëdha në sasi dhe për një kohë të gjatë, keq-menaxhimi i kaskadës së lumit Drin dhe mungesës së informacionit mbi sasinë dhe kohën e shkarkimeve, si pasojë e këtyre …

Lexo me shume

LAJM I FUNDIT: SITUATA NE BASHKINE SHKODER NGA PERMBYTJET

Raport, ora 09:00, 07 Mars 2018 Situata në territorin e Bashkisë së Shkodrës paraqitet si me poshtë : Gjendja në territorin e Bashkisë së Shkodrës paraqet vështirësi në zonat e përmbytura për shkak të shkarkimeve të HEC-eve si dhe në zonat e thella malore ku kalimi bëhet me shumë vështirësi. Kështu: Në njësinë administrative Ana e Malit janë të përmbytura …

Lexo me shume

RENDOHET SITUATA E PERMBYTJEVE NE BASHKINE SHKODER, KERKOHET MBLEDHJA E KOMISIONIT TE EMERGJENCAVE CIVILE

INFORMACION MBI SITUATËN NË SHKODËR PREFEKTIT TË QARKUT SHKODËR SHKODËR I nderuar Z.Prefekt, Situata në territorin e Bashkisë së Shkodrës paraqitet si me poshtë : Gjendja në territorin e Bashkisë së Shkodrës paraqet vështirësi në zonat e përmbytura për shkak të shkarkimeve të HEC-eve si dhe në zonat e thella malore ku kalimi bëhet me shumë vështirësi. Kështu: Në njësinë administrative …

Lexo me shume

PERKEQESOHET SITUATA NE NJESINE ANA E MALIT

Situata ne Njesine Administrative Ana e Malit ne Bashkine Shkoder vijon te jete e perkeqesuar. Uji ka shkaktuar deme ne tokat bujqesore te banoreve te kesaj zone. Kryebashkiakja e Shkodres, Voltana Ademi ishte edhe kete te marte ne terren per te pare nga afer situaten e renduar, teksa niveli i ujit eshte rritur. Ademi shton se demet ne tokat bujqesore …

Lexo me shume

BANORET E ANES SE MALIT I PERGJIGJEN KESH-it

Nje dite me pare Koorporata Elektro-Energjitike Shqiptare hoqi pergjegjesine nga vetja, teksa deklaroi se permbytjet ne fshatrat Oblike, Gorice dhe Obot te Njesise Administrative Ana e Malit ne Bashkine Shkoder kane ndodhur per shkak te reshjeve te dendura te shiut te dates 2 mars dhe nuk kane lidhje me programin e shkarkimeve te kontrolluara nga KESH. Por, i menjehershem ka …

Lexo me shume