Thursday , 27 February 2020

AKTUALITET

HAPJA E KANALEVE NEPER RRUGET E SHKODRES

Ndodh në Shkodër që të hapësh një kanal për instalimin e ujërave dhe të lesh të hapur puseten, për më shumë se dy javë dhe të mos vendosesh asnjë shenjë dalluese e për më tëpër të pengosh edhe qarkullimin në këtë zonë. Në rrugën Lekë Dukagjini ose sic njihet ndryshe në rrugë pas Teatrit “Migjeni”, është kryer një lidhje me …

Lexo me shume

KREDI TE BUTA PER 100 FAMILJE NE LEZHE

100 familja të pastreha në Bashkinë Lezhë do të përfitojnë kredi të buta të cilët do të subvensionohen nga Ministria e Financave. Prioritet do të kenë çiftet e reja, familjet e komunitetit rom dhe egjiptian, gra kryefamiljare, gra të dhunuara, por pa perjashtuar familjet e tjera që nuk bëjnë pjese të keto grupe.Lajmi është bërë i ditur nga Nën Kryetarja …

Lexo me shume

JETESA NE ÇADRA NE FSHATRAT E MIRDITES

Pas tërmetit të 26 nëntorit, shumë familje në fshatrat e Mirditës vijojnë të kenë si banesa të tyre, çadrat. Në një të tillë verore jeton edhe familja Lekgega me 9 anëtarë. Për të shkuar tek familja e Besim Lekgegës të duhet që të udhëtosh në këmbë mbi 1 orë nëpër një rrugë shumë të vështirë. Si çdo familje tjetër familja …

Lexo me shume

RREZIKU PER PERHAPJEN E KORONAVIRUSIT, NE SHQIPERI ASNJE RAST I DYSHUAR

Shqipëria dhe shumica e vendeve të Ballkanit nuk kanë shpallur ende asnjë rast të dyshuar me koronavirus sipas hartës së Ëikipedia të përditësuar sot më 28 janar. Ndërkohë Turqia dhe Rumania, vende të cilat nuk janë shumë larg nesh janë futur në hartën e cila i përfshin si vende ku ka raste për të dyshuar me koronavirus. Ndërkohë në Europë …

Lexo me shume

BANORET E BERDICES PRESIN PARATE E SHPRONESIMEVE

Në prill të 2019 segmenti Shkodër-Velipojë do duhej të jetë e përfunduar. Në pjesën më të madhe të segmentit prej 32 km punimet kanë përfunduar, ndërsa në një segment prej rreth 3 km në fshatin Berdicë punimet janë ndërprerë për shkak të shpronësimeve. Cmimi shumë I ulët prej 270 lekë të reja metri katror ka bërë që fillimisht banorët të …

Lexo me shume

At NIKOLLA PETANI ME KRITIKA NDAJ NJERËZVE PËR BESIMIN

Njerëzit kanë turp të thonë që janë të krishterë. Kështu u shpreh famullitari i kishës ortodokse Shkodër, At Nikolla Petani, teksa u mbajt mesha në kuadër të javës së Lutjes për bashkimin e të Krishterëve.Mesha e radhës u mbajt pasditën e së mërkurës në kishën ortodokse Shkodër.

Lexo me shume

PUNIMET NË SHIROKË DHE KOMPENSIMET E PRONARËVE NË RRUGËN SHKODËR–VELIPOJË

Vazhdojnë punimet për rikonstruksionin e qendrës së Shirokës në Bashkinë e Shkodrës. Në takime me banorë të zonës dhe qytetarë që kanë aktivitetin e bisnesit në këtë zonë turistike, kryetarja e Bashkisë së Shkodrës Voltana Ademi, ka adresuar tek përfaqësuesit e FSHZH-së problematikat e evidentuara gjatë punimeve të zbatimit. Theksi është vënë në krijimin e lehtësive maksimale për bisneset në …

Lexo me shume

DEBATE PËR KINEMA “MILLENIUM” NË SHKODËR

Një temë që solli debate në mbledhjen e pasditës të së mërkurës në Këshillin Bashkiak Shkodër ishte edhe ajo për kinema Millenium.Në përgjigje të tyre, kryebashkiakja e Shkodrës Voltana Ademi tha se ka një kontratë qiraje dhe është momenti ta kthejmë në kinema të vërtetë konkuruese.Disa prej pikave në këtë mbledhje nuk kaluan, e 4 të tjera u miratuan, ndërkohë …

Lexo me shume

TJETËR “MARATONË” NË KËSHILLIN BASHKIAK SHKODËR

Rreth 5 orë ka zgjatur mbledhja e radhës e Këshillit Bashkiak Shkodër. Një ndër pikat që solli diskutime ishte edhe ajo e akteve të marrjes së tokës në pronësi.Për këtë dhanë përgjigje dy përfaqësuesit e lartë të Bashkisë Shkodër.Gjithsesi, këto akte që ishin në 5 pikat e para të rendit të ditës u rrëzuan, duke mos u miratuar nga ana …

Lexo me shume

RIKTHEHEN PROTESTAT E STUDENTËVE

Pas disa muajsh ndërprerje, studentët kanë rinisur protestat e tyre. Ka qenë organizata ‘Rezistenca Rinore për Revoltë studentore’ që ka bërë thirrje për tubimin, ndërsa në orën 11:00 studentët janë mbledhur tek Korpusi Universitar.Bëhet fjalë për studentë të Fakultetit të Histori Filologjisë, të cilët sot kanë bojkotuar mësimin në të gjitha klasat dhe janë drejtuar për te Korpusi. Me thirrje …

Lexo me shume