EKONOMI

8.700 DEKLARATA PER TE ARDHURAT MBI 2 MLN LEKE

Është rritur me 5% numri i qytetarëve që përfitojnë të ardhura mbi 2 milionë lekë në vit. Afati i dorëzimit të deklaratave vjetore të të ardhurave ishte data 30 prill. Në mbyllje të këtij afati, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njoftoi se në total për 2018-ën janë dorëzuar 8700 deklarata për të ardhurat mbi 2 milionë lekë në vit. Administrata …

Lexo me shume

12 SHKURT, AFATI I FUNDIT PER DOREZIMIN E DEKLARATES VJETORE

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, nëpërmjet një njoftimi të shpërndarë, kujton se data 12 Shkurt 2018, është afati i fundit për dorëzimin e deklaratës vjetore të Tatimit të Thjeshtuar mbi Fitimin, për periudhën tatimore të lidhur me vitin kalendarik 2017.  Në mbështetje të nenit 16 të ligjit nr.9632, datë 30.10.2006 “Për sistemin e taksave vendore”, i ndryshuar kjo deklaratë vjetore …

Lexo me shume

NJOFTIMI I RENDESISHEM I DREJTORISE SE TATIMEVE

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton se nga 1 Prilli 2018, tatimpaguesit që kanë realizuar qarkullimin mbi 2 milionë lekë do të zbatojnë shkallën tatimore të TVSH-së, prej 20%, për çdo shitje të kryer. Tatimpaguesit, të cilët kanë realizuar një qarkullim mbi 2.000.000 (dy milionë) lekë, për vitin kalendarik 2017, si dhe ata që parashikojnë të realizojnë këtë qarkullim gjatë …

Lexo me shume

50% E FUQISË PUNËTORE ME 8-VJEÇARE, NDËR MË TË PAARSIMUARAT NË EUROPË

Forca e punës në Shqipëri (popullsia në moshën 15-64 vjeç) është relativisht pak e arsimuar në  krahasim me rajonin dhe vende të tjera në zhvillim dhe shumë më pak e arsimuar në raport me mesataren e Bashkimit Europian. Duke analizuar indikatorët e zhvillimit botëror, të azhurnuar nga Banka Botërore, rezulton se Shqipëria ka rreth 50% të forcës së punës me …

Lexo me shume

MINISTRIA E FINANCAVE I PËRGJIGJET PD PËR INVESTIMET E HUAJA: 2 MLD EURO NË DY VITE

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka reaguar ndaj akuzave të Partisë Demokratike se investimet e huaja në vendin tonë kanë rënë ndjeshëm për shkak të shkatërrimit të klimës së biznesit nga qeveria Rama. MFE fton PD që debatin mbi ekonominë ta bazojë në fakte dhe shifra konkrete që reflektojnë realitetin e terrenit ekonomik në Shqipëri. “Investimet e huaja direkte, ashtu …

Lexo me shume

ISH KREU I ARRSH-SE PADITET NË PROKURORI, 54 MLN USD DËM NË RRUGËN TIRANË-ELBASAN

Ministri i Infrastrurës dhe Energjisë Damian Gjiknuri ka kallëzuar në Prokurorinë e Krimeve të Rënda dy ish-zyrtarë të Rrugëve si dhe drejtues aktual, të cilët akuzohen për shpërdorim detyre. Denoncimi vjen pas përfundimit të auditit të kryer pranë Autoritetit Rrugor Shqiptar lidhur me zbatimin e kontratave për ndërtimin e rrugës Tiranë-Elbasan. Kallëzimi penal i depozituar në Prokurori rëndon ndaj shtetasve: …

Lexo me shume

MBLEDHJA E TAKSAVE NGA DREJTORIA E TATIMEVE

Drejtoria e Tatimeve ka renditur disa nga rezultatet e arritura për sa i përket mbledhjes së taksave ku gjate kësaj periudhe, numri i subjekteve që kanë reaguar pozitivisht është 2,756 dhe vlera është 2 miliard e 190 milionë leke. Ka vijuar procesi i fshirjes automatike të detyrimeve për periudhën përpara vitit 2010 dhe kompensimi me kredi, si për periudhën përpara …

Lexo me shume

SHKODRA 15 MIJE TE PA PUNE VETEM 342 VENDE PUNE

Punësimi në Shkodër është një plagë e rëndë e cila nuk po gjen zgjidhje. Aktualisht raportohen se janë rreth  15 mijë të papunë në Shkodër ndërsa ofretat për punë janë të ulta. Në një njoftim zyrtarë në Bashkinë e Shkodrës shifra për vende të lira është 342. Përmes një njoftimi të publikuar në faqen zyrtare të Bashkisë Shkodër në bashkëpunim …

Lexo me shume

1 TETOR, NIS AKSIONI ANTI-INFORMALITET

Duke filluar nga kjo e Hene  nis dhe faza e tretë anti-informalitet dhe nuk duhet të bëjnë kujdes vetëm bizneset por edhe qytetarët. Ministria e financave ka dhene urdher te prere, Kushdo që bën një blerje dhe nuk tërheq kuponin tatimor do të përballet me gjobë. Një fakt të tillë e bëri e ka perforcuar edhe drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve, Vasilika …

Lexo me shume

OSHEE- ja RIKTHEN SKEMAT LEHTESUESE

Të gjithë abonentët familjarë apo biznese që kanë detyrime ndaj Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike do të kenë afat deri në 31 dhjetor që të paguajnë me këste. Pas skadimit të afatit të zbatimit të aktmarrëveshjeve në muajin Qershor, Këshilli Mbikëqyrës i OSHEE vendosi që të riaktivizojë skemat lehtësuese të pagesës me këste. Në bazë të aktmarrëveshjeve, konsumatorët familjarë …

Lexo me shume