Saturday , 19 October 2019

SOCIALE

300 PAKO USHQIMORE PËR JETIMET E SHKODRËS DHE MALËSISË SË MADHE

Myftinia Shkodër ka shpërndarë këtë të shtunë 300 pako ushqimore për jetimët e Shkodrës dhe Malësisë së Madhe. Shpërndarja e pakove ushqimore u zhvillua pranë xhamisë së 2 vajzave. Në fjalën e tij, imam Muhamed Sytari tha se këto ndihma janë të përhershme në Shkodër dhe Malësi të Madhe.Këto pako ushqimore ndihmojnë sadopak gjëndjen e këtyre familjeve.

Lexo me shume

SEMINAR I RËNDËSISHËM NGA KOMPANIA “NIKO HAIR & COLOUR”

Kompania “Niko Hair & Colour”, distributor i dy kompanive më të mëdha “Nika Beauty Excellence dhe “Emmediciotto” brende të rëndësishme në të gjithë botën ka zhvilluar në Tiranë një seminar. Në këtë seminar u fol për teknikat e fundit të ngjyrave dhe trajtimit të flokeve . I ftuar ishte tekniku Boris Obreski me famë ndërkombëtare, i cili tregoi rëndësinë e …

Lexo me shume

ZBULOHET NJE TJETER SHKEMB ME SIMBOLE NE XHUXHE

Një tjeter shkëmb me simbole të ndryshme të pakuptimta është zbuluar në fshatin Xhuxhe të Njesisë Administrative të Fanit në Mirditës. Ka qenë një çoban i cili teksa ruante bagëtitë ka pikasur shkëmbin të ngulur në një stom dheut me simbolika të përafërta me atë të gjetur pak kohë më parë në këtë zonë dhe menjeherë e ka njoftuar autoritetet …

Lexo me shume

BB: 40% E SHQIPTARËVE NË EMIGRIM ME ARSIM TË LARTË, JA ÇFARË THOTË TUKA

Raporti më i fundit i Bankës Botërore tregon se 40% e shqiptarëve në emigrim janë me arsim të lartë. Pra, që tregon edhe njëherë tjetër se emigrimi vijon të jetë një fenomen shqetësues dhe i përhapur për shqiptarët. Për këtë raport flet edhe kreu i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura Shqiptare dega Shkodër, Albert Tuka.Sipas tij, kjo vjen nga keq-qeverisja …

Lexo me shume

PLLAKE PERKUJTIMORE NE SHTEPINE E MIGJENIT

Ka qenë shtëpi Muze nga viti 1961 e deri në vitin 1993 kur ka ndryshuar destinacion për shkak të pa kujdesit ndaj sajë ndër vite. Shtëpia ku ka jetuar Migjeni, i është vendosur pllaka përkujtimore, që tregon se në këtë shtëpi, lindi një nga poetet më të mëdhej të kombit tonë. Një iniciativë e Dom Nikë Ukgjinit dhe konsullit të …

Lexo me shume

LEZHES DO TI RIKTHEHET MUZEU ETNOGRAFIK

Pas 30 vitesh mungesë Lezhës do ti rikthehet muzeu etnografik. Bashkia ka nisur punen për ndërtimin e muzeut, ku do të ekspozohen objektet historike që prej vitesh qëndrojnë të magazinuara në bodrumin e bibliotekës së qytetit. Nën kryetari i Bashkisë Lezhë Ermal Paci thotë se muzeu është një domosdoshmeri për këtë qytet me histori mijera vjeçare, ndërsa shton se do …

Lexo me shume

RIKUALIFIKIMI URBAN I BLLOKUT TË BANIMIT NË LAGJEN “NDOCEJ”

Me fonde nga të ardhurat e vetë Bashkisë së Shkodrës, po punohet tashmë edhe në rikualifikimin urban të blloqeve të banimit në lagjet e qytetit. Më së fundmi ka përfunduar rikualifikimi urban i bllokut të banimit në qendër të lagjes “Ndocej” të qytetit. Ka qenë një kërkesë e vazhdueshme e banorëve të pallateve por edhe shtëpive private për të ndërhyrë …

Lexo me shume

MASAT E AKU PËR VITIN SHKOLLOR

Në përmbushje të qëllimit për mbarëvajtjen e “Vitit të Ri Shkollor 2019 – 2020” nëpërmjet garantimit të Sigurisë Ushqimore, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka kryer inspektime rigoroze në të gjithë territorin e vendit në subjektet që ushtrojnë aktivitete në afërsi (brenda) institucioneve (para)shkollore, subjekte ku përfshihen grupe të veçanta, si: kopshte, shkolla dhe çerdhe.Kështu, gjatë periudhës 16 Shtator – 09 …

Lexo me shume

NDERHYRJE ANTI-PERMBYTJE NE LEZHE

Nisja e stinës së reshjeve ka vënë në lëvizje Bashkinë e Lezhës. Drejtoria e Shërbimeve Publike në këtë njesi vendore dhe Ujësjellës-Kanalizime vijojnë punen për zëvendësimin dhe zhbllokimin e tubacioneve të kanalizimit të ujerave në rruget e qytetit të cilët rezultojnë të bllokuara, duke sjellë edhe përmbytje.Në disa pika po vendosen tubacione dhe puseta të reja për të bërë evadimin …

Lexo me shume

TATIMET 831 KONTROLLE NË 10 DITËT E PARA TË TETORIT

Strukturat e Monitorimit në Terren të Tatimeve gjatë periudhës 1-10 Tetor 2019, kanë kryer 831 kontrolle, ndërsa janë konstatuar 156 shkelje të legjislacionit tatimor. Referuar njoftimit zyrtar të Tatimeve, 6 subjekte kanë rezultuar të paregjistruara, për të cilët është marrë masa e bllokimit deri në momentin e regjistrimit të tyre pranë QKB dhe organeve tatimore.Ndërkohë, 26 tatimpagues janë penalizuar për …

Lexo me shume