Breaking News

SOCIALE

SHTOHET SIPERFAQJA E GJELBER NE BASHKINE SHKODER

4.000 m2 sipërfaqe e gjelbër do ti shtohen qytetit të Shkodrës pas rikualifikimit të hapësirës publike në rrugën “Lëvizja e Postribës”. Bashkia e Shkodrës po ndërhyn në një zonë me densitet të lartë institucionesh dhe bisnesesh të rëndësishme për qytetin, por edhe në një lagje të re që i është bashkëngjitur qytetit. Puna ka nisur me mbjelljen e pemëve për …

Lexo me shume

BASHKIA LEZHE NIS REHABILITIMIN E RRUGES SE KOTERRIT

Me ta ardhurat e sajë Bashkia Lezhë ka nisur një sërë investimesh për rehabilitimin e rrjetit infrastrukturor në qytet dhe fshatra.Janë 3 milion euro që po lëvrohen me financimin e 69 projekteve që kanë të bëjnë me asfaltimin e rrugeve, rikonstruksionin e urave, ujësjellasve, çerdheve, kopeshteve dhe objekteve shkollore.Asfaltimi i rruges Dajç-Koterr faza e dytë është njëri prej këtyre projekteve …

Lexo me shume

STARTON “KAMPIONATI I SHAHUT” NE QKF SHKODER

E kthyer në traditë tashmë, këtë të hënë ka startuar në Shkodër “Kampionati i Shahut”. Një kampionat që organizohet në Qendrën Kulturore të Fëmijëve Shkodër për shkollat 9-vjeçare të Bashkisë Shkodër, nga klasa e parë deri në të 9-en, e ndarë në 3 kategori.Në këtë kampionat marrin pjesë rreth 32 shkolla të Bashkisë Shkodër.

Lexo me shume

FAZA E DYTE E RIKONSTRUKSIONIT TE RRUGES OBLIKE-VELINAJ-ALIMETAJ

Faza e dytë e rikonstruksionit të rrugës Oblikë – Velinaj – Alimetaj është drejt përfundimit të plotë. Punimet po kryhen me cilësi dhe brenda afatit, në zbatim të projektit të Bashkisë së Shkodrës. Punimet janë inspektuar nga kryetarja e Bashkisë së Shkodrës Voltana Ademi, e cila ka bashkëbiseduar me banorët të zonës. Ademi u shpreh se kjo është vetëm faza …

Lexo me shume

PERMIRESIMI I PUNES SE INFERMIEREVE, DOMOSDOSHMERI

Njohuritë e marra në shkollë nuk mjaftojnë që një infermier të jetë i aftë për të kryer profesionin, ndaj përmiresimi i njohurive praktike dhe teorike shihet si domosdoshmeri. Kjo ka nxitur Shoqaten e Infermiereve në Lezhë që të organizojë një trajnim në fokus të së cilit ishte përmiresimi i punës së infermiereve. Kreu i Shoqatës së Infermiereve Ledion Prendi thotë …

Lexo me shume

FALIMENTOJNE DHJETRA BIZNESE NE LEZHE

108 biznese kanë mbyllur aktivitetin gjatë vitit 2018-të në territorin e Bashkisë Lezhë.Të dhënat janë bërë publike nga Drejtoria e Tatim Taksave në këtë njesi vendore, ndërsa veshtiresitë ekonomike kanë çuar në këtë situatë.Drejtori i Tatim Taksave Arben Ndoj thotë se ka dhe shumë subjekte që janë të regjistruara fiktivisht dhe nuk ushtrojnë aktivitetin dhe kjo është një problem, pasi …

Lexo me shume

FORUMI I HAPUR RINOR NE SHKODER

Plani i veprimit për rininë 2019 – 2023 ishte në fokus të diskutimeve në forumin e hapur rinor të organizuar pranë qëndrës Intelektualët e Rinj Shpresë në qytetin e Shkodrës. Ky ishte takimi i parë konsultues me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të OJF-ve në Shkodër, studentë por edhe nxënës të shkollave të mesme. Ervjola Osmanaj, Presidente e Rrjetit Kombëtar për të …

Lexo me shume

“KURANI, NE JETEN E MUSLIMANEVE”

Pasditën e së mërkurës, Myftinia Shkodër organizoi aktivitetin me temë : “Kur’ani në jetën e myslimanëve”. Aktiviteti fetar u organizua në xhaminë e “Dy Vajzave”. Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari ligjëroi para të pranishmëve rreth temës: “Rreth përkthimit të kuptimeve të Kur’anit Famëlartë në gjuhët e botës”, shoqëruar me ekspozitën e ngritur enkas për këtë aktivitet. Ai tha se …

Lexo me shume

14 SHKURT, DITA E SHEN VALENTINIT

Ashtu si në të gjithë vendin edhe në Shkodër, qytetarët kanë festuar festën e Shën Valentinit. 14 shkurti ka gjetur qytetarët me lule dhe dhurata të tjera në duar për të dashurit e tyre.Ndërkohë, vetë tregtarët flasin rreth shitjeve në këtë ditë.Shën Valentini është dita në të cilën festohet ajo mrekulli që është rënia në dashuri, duke shkëmbyer dhurata për …

Lexo me shume

BRENDA PAK DITESH NIS PUNA NE RRUGEN E TOROVICES

Brenda pak ditesh pritet të nisë puna për rehabilitimin e rrugës së Torovices, invetim ky mjaft i rëndësishem për këtë zonë.është kompania fituese për realizimin e këtij projekti i cili kap vleren e 3.2 miliard lekeve she tashmë pritet vetem lidhja e kontrates.Investimi parashikon rehabilitimin e plotë të rruges nga Balldreni deri në Bent.Gjithashti do të rikulaifikohet edhe qendra e …

Lexo me shume