Wednesday , 25 April 2018

SOCIALE

PUNIMET NE BLLOKUN E PALLATEVE “OSJA I FALLTORES”

Ne kuader te inspektimeve te punimeve qe po kryhen ne disa lagje te qytetit te Shkodres, kryebashkiakja e Shkodres, Voltana Ademi ka inspektuar perfundimin e punimeve ne bllokun e pallateve “Osja i Falltores”. Nje zone qe ndodhet ne rajonin nr 1 te lagjes se Tophanes te qytetit te Shkodres. Ne fjalen e saj para banoreve, Ademi tha se nuk ka …

Lexo me shume

ANALIZA VJETORE E ZJARRFIKESVE TE SHKODRES

Mbrojtja nga zjarri dhe emergjencat civile në Bashkinë e Shkodrës kanë qenë pjesë e analizës vjetore të zhvilluar në zyren e Kryetarës së Bashkisë së Shkodrës Voltana Ademi. Drejtori I Zjarrfikësve Shkodër Agron Dibra u shpreh se gjatë një viti ky repart është përballuar me vështirësi të mëdha pasi problem më kryesor është mungesa e personelit prej 28 personash. Ka …

Lexo me shume

THETHI VIJON TE JETE I BLLOKUAR, ASKUSH NUK NDERHYN

Zona turistike e Thethit vijon te jete e bllokuar nga debora. Pavaresisht ankesave te banoreve te zones ato nuk merren parasysh nga askush. Eshte banori i kesaj zone, Pavlin Polia qe e ngriti nje shqetesim te tille ne emisionin “Miremengjes” ne Tv Rozafa. Por, ai vlereson si pozitive bashkimin e mbetjeve urbane gjate sezonit te veres. Çeshtja e pronesise eshte …

Lexo me shume

SHERBIMET KOMUNITARE MULTIFINKSIONALE

Ndarja e përvojave praktike mbi ngritjen dhe funksionimin e shërbimeve komunitare miltifunksionale, ka qenë në fokus të një takimi të organizuar në Lezhë me pjesmarrjen e përfasuesve të 4 Bashkive të vendit, organizatave të ndryshme dhe shërbimit social.Të pranishmit u njohen me praktiken e ndjekur nga Bashkia Lezhë si dhe shkëmbyen eksperienca me njëri tjetrin mbi shërbimet komunitare.Nën Kryetarja e …

Lexo me shume

LEZHE, TAKIM PER PROBLEMET E TURIZMIT

Problemet e turizmit kanë qenë në fokus të një takimi që organizoi Bashkia Lezhë me bizneset te cilwt operojnë në këtë sektor.Pasi u njoh me problematikat që prezantuan operatoret turistik Kryetari i Bashkisë Lezhë Fran Frrokaj, u shpreh se njesia vendore që ai drejton këtë vit do të jetë më pranë Shëngjinit, për tju dhënë zgjidhje atyre problemeve që ka …

Lexo me shume

NDERTIMI I UJESJELLESIT DEMTON RRUGEN NE ISHULL-SHENGJIN

Ujesjellësi i ri i Lezhës ka zgjidhur problemin e ujit të pishem, por nga ana tjeter ka sjellë dëmtimin e shumë akseve rrugore që në shumë raste nuk janë kthyer në gjendjen e mëparshme.I tillë është ky segment rrugor në Ishull-Shëngjin i cili deri një vit më parë ka qenë i asfaltuar, por ndërhyrja për vendosjen e tubacioneve të ujit …

Lexo me shume

ZONA E GJUHADOLIT, E LENE NE HARRESE!

  Zona e Gjuhadolit ne qytetin e Shkodres vijon te jete e lene ne harrese nga pushteti lokal. Nje nga zonat me te vjetra te Bashkise Shkoder ndodhet mes mbeturinash dhe qenve endacake qe rrezikojne cdo dite jeten e qytetareve. Edhe pse ka pastrim te kontiniereve te mbetjeve, qytetare te papergjegjshem vijojne te hedhin mbetjet ne trotuaret e kesaj zone …

Lexo me shume

ANALIZA VJETORE E ARRITJEVE NE 2017 NGA DAR SHKODER

Kete te hene Drejtoria Arsimore Rajonale Shkoder ka zhvilluar nje analize vjetore te arritjeve ne vitin 2017. Sipas drejtorit  te DAR Shkoder Kadri Ymeri, angazhimet e ndermarra persiper nga DAR Shkoder per 2017 jane realizuar. Por, ai shtoi se nje nga pergjegjesite e reja te DAR Shkoder eshte zbatimi i nismes se re te ministrise se arsimit “3 lende ne …

Lexo me shume

LEZHE, NIS TE IMPLEMENTOHET PROJEKTI “TE BEJME DETYRAT NE SHKOLLE”

Në dy shkolla 9-vjeçare të Lezhës ka nisur të implentohet projekti “Të bëjme detyrat në shkollë”.Insitucionet arsimore e përzgjedhura janë “Besëlidhja” dhe “Gjergj Fishta”, ndërsa numri i nxënësve që janë bërë pjese e këtij projekti pilot ka qenë i konsiderueshem që në ditet e para.Nxënësit thonë se kjo është një mënyre mjaft e mire për të marrë më shume njohuri …

Lexo me shume

FISHTA E LEZHES PJESE E PROJEKTIT TE “100 FSHATRAVE”

Fishta e Lezhës është një ndër fshatrat e përzgjedhura në projektin e 100  fshatrave, që synon tju japë zhvillim këtyre zonave.Përfshirja e Fishtes në këtë program të qeverisë është pritur mjaft mirë nga banoret e këtij fshati.Ata thonë se nuk e kishin menduar asnjëhere se fshati i tyre do të jetë në qender të vemendjes, ndërsa janë të bindur se …

Lexo me shume