Monday , 16 September 2019

SOCIALE

REGJISTRIMI I FEMIJEVE NGA ADMINISTRATE SHTETERORE

Me dy udhëzime të ministrit të Brendshëm, Sandër Lleshaj, caktohen procedurat se si vepron administrata shtetërore për të regjistruar fëmijët, kur prindët kanë kaluar afatin ligjor të regjistrimit, apo kur fëmija ka lindur jashtë dhe mungon plotësimi i rubrikës së emrit. Me udhëzimin e parë bëhet përcaktimi i rregullave të hollësishme dhe procedurës administrative, që zbatohet nga zyrat e gjendjes …

Lexo me shume

PUNIME ARTIZANALE NE SHTEPINE E FEMIJES 6 – 18 VJEÇ

Në kuadër të aktiviteteve për ditën ndërkombëtare të familjes, shtëpia e fëmijës 6 – 18 vjeç në Shkodër, ka organizuar një ekspozitë. Fëmijët kishin realizuar punimet e tyre artizanale. Për nëndrejtoren e kësaj shtëpie Raimonda Draçini, ato kanë kryer një punë të mrekullueshme.Apeli vijon të jetë ndaj institucioneve të ndryshme, që vëmendja dhe kujdesi të jetë më i madh ndaj …

Lexo me shume

“DITA OLIMPIKE” NE SHKOLLEN E MESME ISHULL-LEZHE

Eshtë organizuar dita olimpike në shkollen e mesme të Ishull-Lezhës. Aktiviteti bëri bashkë nxënës, mësues dhe prinder, ndërsa u gershetua me traditë, sport dhe art, ku protagonist u bënë vetë nxënësit e kësaj shkollë të cilët përcollen për të pranishmit diçka ndryshe. Drejtori i shkollës së mesme Ishull-Lezhë Tom Gjekmarkaj, tha se këto aktivitetet janë një mënyre e mirë për …

Lexo me shume

“NDERI I QARKUT SHKODER” PER 8 MARTIRE TE MALESISE SE MADHE

Një aktivitet është organizuar këtë të shtunë në Shkodër, në përkujtim të 8 martirëve të atdheut në fshatin Zagorë të Malësisë së Madhe. Për Rrok Kanto Marashin, Pjetër Marashin, Fran Pjetër Marashin, Pjetër Zef Çulaj, Ndrek Pjetër Çulaj, Martin Fran Papaj, Prekë Lek Rushaj dhe Pashko Lek Rushaj iu dorëzuar titulli “Nderi i Qarkut Shkodër” pas vdekjes. Kryetari i Shoqatës …

Lexo me shume

DITA NDERKOMBETARE E MUZEVE

Në kuadër të ditës ndërkombëtare të muzeve që shënohet me 18 maj, u organizua këtë të premte një aktivitet në kalanë Rozafa të qytetit të Shkodrës. Aktiviteti me temë “Fluturon, fluturon balona” vinte falë bashkëpunimit mes DRKK, DAR, muzeut “Oso Kuka” dhe Bashkisë Shkodër.Nxënës të shkollave të DAR Shkodër u bënë pjesë e këtij aktiviteti që zgjati për disa orë.

Lexo me shume

“TE RINJTE PER TE DREJTAT E NJERIUT NE SHQIPERI”

Në kuadër të projektit “Të Rinjtë për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri” i mbështetur nga Bashkimi Evropian, shoqata “Gruaja në Integrim” prezantoi këtë të premte iniciativën: “E Drejta e Punës Përmes Shprehisë së Veprimit”.Kjo iniciativë lindi dhe u konceptua si indikator i aftësimit profesional të të rinjëve që ndjekin sot arsimin e mesëm profesional dhe si rrjedhojë e një …

Lexo me shume

EKRANI I ARTIT NE SHKODER

Art House sjell për të tretin vit radhazi festivalin “Ekrani i Artit” me film dokumentar mbi artin me atë eksperimental si dhe videoartin, nje risi pwr qytetin e Shkodrws eshte pergatitur kete vit nga perzgjedhja e filmave nga festivali i Firences “Lo schermo delle’arte”. Shprehet keshtu organizatori Adrian Paci.Me artiste nga vendet e ndryshme te botes, me nje pervoje te …

Lexo me shume

IMAMI NGA MEKA, VIZITE NE SHKODER

Mbrëmja e së dielës ka qenë e veçantë për besimtarët muslimanë në qytetin e Shkodrës. Në këtë muaj të Ramazanit, imami nga Meka Fejsal El-Amri drejtoi namazin e teravisë në xhaminë e Parrucës së këtij qyteti. Në ligjëratën e mbajtur para besimtarëve, bashkë me myftiun e Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, Fejsal El-Amri, ftoi besimtarët të shfrytëzojnë muajin e Ramazanit për …

Lexo me shume

“HITET E VERIUT” NGA AGJENSIA E SPEKTAKLEVE “BUNA 1”

Agjensia e Spektakleve “Buna 1” sjell edhe njëherë “Hitet e Veriut” në një koncert që do të organizohet me 18 maj në amfiteatrin e Tiranës. Këngë Live do të prezantohen për të pranishmit, ndërkohë që provat kanë nisur prej 1 muaji pranë qendrës kulturore “Pjetër Gaci” në Shkodër. Presidenti i Agjensisë së spektakleve “Buna 1” Arben Mazi thotë se do …

Lexo me shume

NOA SEMINAR ME FERMERET NE LEZHE

Me marrjen e statusit të vendit kandidat për anëtarësim të plotë në Bashkimin Europian, Shqipëria hyri në nje fazë të re duke përfituar veç të tjerash, edhe mundësinë e shfrytëzimit të fondeve të vendosura në dispozicion për mbështetjen e sektorit të bujqësisë. Nëpërmjet IPARD, një projekt i Bashkimit Europian i menaxhuar nga Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural përmes Agjencisë …

Lexo me shume