Saturday , 7 December 2019

SOCIALE

EUIC SHKODER DHE GRUAJA TEK GRUAJA AKTIVITET KUNDER DHUNES

Vijojne aktivitetet ne qytetin e Shkodres ne kuader te 16 diteve te aktivizmit kunder dhunes me baze gjinore. Kete te Hene Qendra e Informimit te Bashkimit Evropian ne Shkoder dhe organizataGruaja tek Gruaja, fale edhe mbeshtetjes se Drejtorise Arsimore Rajonale Shkoder organizuan nje flash mob-in me titull “Perfect Strangers”. Drejtuesja e EUIC Shkoder, Shehiada Piraniqi dhe koordinatorja e Gruaja tek …

Lexo me shume

AKTIVITET ME FEMIJET E SHKOLLES SPECIALE 3 DHJETORI

Ne kuader te Dites Boterore te Personave me Aftesi Ndryshe eshte zhvilluar kete te Hene nje tjeter aktivitet ne qytetin e Shkodres. Qellimi i ketij aktiviteti ishte mbeshtetja dhe perkrahja ndaj ketyre femijeve ne nevoje. Drejtoresha e shkolles special 3 Dhjetori, Vjollca Jahaj, tha se nuk festojme vetem ne nje dite, por ne cdo dite te vitit me keto femije. …

Lexo me shume

NJI DORE DASHNI, PER GJITHCKA NGA EKO MENDJE

Ne Diten Boterore te Vullnetarizmit, qe shenohet me daten 5 Dhjetor, shoqata per ruajtjen e mjedisit Eko Mendje kishte planifikuar disa nisma brenda nje dite per te sherbyer dhe ndihmuar njerezit ne nevoje, si edhe pastrimin e mjedisiti. Pikerisht nga kjo e fundit nisi edhe puna e anetareve te kesaj shoqate, por edhe te nxenesve te shkolles 28 Nentori qe …

Lexo me shume

KRAJA: NIS MATRIKULLIMI I BLETEVE

Prej 1 jave ka nisur matrikullimi I bleteve, process I cili vjen per here te pare ne vendin tone dhe duhet te perfundoje me daten 16 dhjetor. Ndonese ky process ishte I planifikuar te perfundonte ne fund te muajit gusht. Kraja tha se ato blete-rrites qe nuk do te marrin nipt nuk do u kryhet asnje sherbim. Matrikullimi I bleteve …

Lexo me shume

DITA NDERKOMBETARE E PERSONAVE ME AFTESI NDRYSHE

Ne kuader te Dites Nderkombetare per Personat me Aftesi Ndryshe, qe shenohet me daten 3 Dhjetor, Bashkia Shkoder ne bashkepunim me institucionet publike dhe shoqerine civile organizoi nje aktivitet ne sheshin para bashkise. Aktiviteti me panairin dhe koncertin i dhuroi nje dite ndryshe ketyre personave ne qytetin e Shkodres. Jeta Xhabija, pergjegjese ne drejtorine e sherbimit social, Bashkia Shkoder, tregoi …

Lexo me shume

LEZHE, NDERHYRJE ANTIPERMBYTJE NE ZEJMEN

Keto pamje permbytjesh pretendohet se nuk do te jene me ne zejmen ne te lezhes. Kanali qe percillte drejt detit ujerat e larta te zones duke sjelle edhe permbytjet e banesave pasi nuk perballonte dot prurjet, po hapet nga eskavatoret e bordit te kullimit. Drejtori i bordit te kullimit per veriun petrit gjoni dhe administratori i zejmenit Edmond Ndreu thone …

Lexo me shume

SHKODER, RIKTHEHET TRAFIKU I RENDUAR

Festat e fundvitit ne qytetin e Shkodres kane rikthyer kaosin ne trafik, i cili kete te premte ka qene tejet i renduar.Ndonese kemi ne ditet e para te dhjetorit, automjetet e kane patur te veshtire te qarkullojne ne cdo rruge brenda qytetit. Rradhe te gjata ka patur kryesisht ne aksin nga ish kryqezimi i deges per tek ish 5 heronjte …

Lexo me shume

“PANDERSHMERIA AKADEMIKE NE SHQIPERI”

Plagjiatura mbetet problem jo vetem per studentet por edhe per vete pedagoget. Kjo behet e ditur nga regional riserch pas studimeve te kryera. Sipas ketij studimi plagjiatura mbtete shqetesuese, jo vetem per masen e madhe ne te cilen kryhet, por edhe per impaktin negativ qe jep tek studentet. Gjetjet u konsultuan gjate nje bashkebisedimi qe perfaqesues te regional riserch, me …

Lexo me shume

AKTIVITET NE SHKOLLEN EDIT DURHAM PER SENSBILIZIM NDAJ HIV/AIDS

Ne vijim te aktiviteteve per Diten Nderkombetare te luftes kunder SIDA-s, qe shenohet me daten 1 Dhjetor, kete te Premte eshte organizuar nje tjeter aktivitet per sensibilizimin kunder ketij virusi. Aktiviteti u zhvillua ne sallen e shkolles publike Edit Durham te qytetit te Shkodres. Perfaqesuesja e Agjensise te Kombeve te Bashkuar per AIDS, Bujana Hoti, tha se fokusi i fushates …

Lexo me shume

GRATE SHKODRANE KUNDERSHTOJNE RRITJEN E MOSHES SE PENSIONIT

Rritja e moshes se pensionit per grate ne vendin tone natyrisht nuk eshte pritur mire. Grate shkodrane, te pyetur nga Tv Rozafa per rritjen e moshes se pensionit, shprehen kategorisht kunder kesaj rritje. Sipas tyre nje ligj i tille duhet te ndryshoje, per shkak edhe te veshtiresive ekonomike. Ligji i ri per rritjen e moshes do te hyje ne fuqi …

Lexo me shume