SOCIALE

“ME FEMIJET NDERTOJME TE ARDHMEN”

Nxitja e hulumtimeve, kërkimeve, diskutimeve dhe të menduarit kritik rreth cështjeve të lidhura me arsimimin e fëmijëve ka nxitur Drejtorinë Rajonale të Arsimit në Lezhë për të realizur një konferencë rajonale me psikologë të DAR. Demostrimi i sfidave dhe ofrimin e praktikave dobiprurëse si dhe përfshirja e fëmijëve në shkolla për krijimin e Dhomave Burimore, seminarët trajnuese dhe kualifikuese për …

Lexo me shume

SITUATA GRIPALE NË VENDIN TONË

Dy muajt e parë të këtij viti kanë sjellur një situatë gripale shqetësuese në vendin tonë. Por, në Spitalin Rajonal të Shkodrës një situatë e tillë është menaxhuar mirë dhe nuk ka pasur raste serioze për të rrezikuar jetën e ndonjë individi. Kështu u shpreh shefi i urgjencës së spitalit të Shkodrës, Astrit Lahi, teksa ishte i ftuar në emisionin …

Lexo me shume

DEMSHPERBLIMI I TE PERNDJEKURVE

Shumë nga të përndjekurit politik të cilët kanë qëndruar për shumë vite burg gjatë regjimit komunist nuk kanë marrë dëmshpërblimet. Ndoc Çulaj ish I përndjekur dhe I burgosur politik njëherësh edhe kryetar I shoqatës së të pushkatuarve dhe të zhdukurve gjatë regjimit komunist në Malësi të Madhe shprehet se ka shumë defekte ligji. Culaj shton se gjatë atyre viteve të …

Lexo me shume

URDHERI I RI I MINISTRISE SE ARSIMIT

Asnjë fëmijë nuk do të regjistrohet në kopshte dhe shkolla nëse nuk ka bërë të gjitha vaksinat. Ky është urdhëri i ri i Ministrisë së Arsimit. Ky urdhër i ri vjen si pasojë e alarmit të fruthit që është përhapur kohët e fundit për shkak të mos-vaksinimit. Ministria e Arsimit sqaron se për regjistrimet në kopshte nuk do të nevojitet …

Lexo me shume

TELAT DHE KABLLOT ELEKTRIKE, PROBLEM NE RRUGEN “BESNIK SYKJA”

Telat dhe kabllot elektrike i gjen te shperndare pothuajse ne cdo lagje te qytetit te Shkodres. Rruga “Besnik Sykja” ne qytetin e Shkodres eshte nje nga zonat qe perballet me se tepermi me nje problematike te tille. Pamjet e filmuara e deshmojne nje gje te tille. Telat elektrike dhe kabllot e telefonive celulare gjenden ne kete rruge te shperndare, duke …

Lexo me shume

MUNDESIA PER RIAPLIKIM NE SKEMEN E RE TE NDIHMES EKONOMIKE

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale fton qytetarët që kanë ankesa dhe ata që duan të riaplikojnë në përfshirjen e skemës ekonomike, ndërkohë që bën thirrje që të mos instrumentalizohet një skemë, e cila është nisur nga qeveria Berisha dhe është pilotuar nga qeveria Rama. Duke shprehur keqardhjen për instrumentalizimin politik të Reformës së Ndihmës Ekonomike, Ministria e Shëndetësisë dhe …

Lexo me shume

DEFEKT NE LINJAT E UJESJELLESIT TE PUKES

Një defekt në linjat e Ujësjellësit drejt depos qëndrore të qytetit të Pukës është shkaktuar mbrëmjen e së Premtes. Ujësjellës Kanalizime njofton se defekti ka ndodhur në linjen e transmetimit me diameter 159 mm, tek Mrizit Dakës, ku ka dalë jashtë funksionit për shkak të këputjes së linjes nga shkarjet e tokës. Për pasojë është ndërprerë prurja e Ujit të …

Lexo me shume

DATAT E PROVIMEVE TE MATURES SHTETERORE

Ministria e Arsimit ka shpallur datat e provimeve të maturës shtetërore për maturantët e vendit tonë. Kështu, gjuha e huaj do të jepet me 4 qershor, letërsia me 8 qershor, matematika me 13 qershor si edhe lëndët me zgjedhje me 20 qershor. Por, risia është se nga viti i ardhshëm njëra nga lëndët me zgjedhje do të hiqet për të …

Lexo me shume

RAPORTIMI DHE SHKRIMI PËR DHUNËN ME BAZË GJINORE

Raportimi dhe shkrimi për dhunën me bazë gjinore ishte në fokus të një trajnimi për gazetarët në qytetin e Shkodrës. Në këtë takim merrnin pjesë edhe studentë të gazetarisë në Shkodër. E pranishme në këtë trajnim ishte këshilltarja e lartë për median, Iris Luarasi. Ajo tha se trajnimi ka për synim të pajisë gazetarët me njohuritë se si të raportojnë …

Lexo me shume

VARRET E TE VRAREVE GJATE REGJIMIT KOMUNIST

Ndoc Culaj kryetari I Shoqatës së të vrarëve dhe të zhdukurve gjatë regjimit komunist shprehet se shteti shqiptar është shumë I pa drejtë me shtresen e të persekutuarve politikë. Pasi shumë prej të vrarve gjatë regjimit nga 45 deri në vitin 1991 nuk I dinë varret e familjarëve të tyre, ndërsa sa I përket varreve të ushtarëve Italian dhe grek …

Lexo me shume