Wednesday , 17 January 2018

SOCIALE

KUJDESI QE DUHET TE TREGOJNE QYTETARET PER SEMUNDJET E ZEMRES

Qytetaret nuk kujdesen ashtu sic duhet per shendetin e tyre dhe nuk jane ne dijeni te rriskut te semundjeve te zemres. Keshtu shprehet shefi i sherbimit te kardiologjise ne spitalin rajonal te Shkodres, Edi Smajlaj. Ai tregon se nderprerja e konsumit te duhanit ul ndjeshem rriskun per shfaqjen e semundjeve te zemres. Smajlaj kerkon nga qytetaret qe te bejne sa …

Lexo me shume

LIBREZAT SHENDETSORE KALOJNE PRANE MJKEUT TE FAMILJES

Duke nisur nga sot sipas udhezimit te ministrise se shendetesise Librezat Shendetesore nuk do te  terheqen me prane drejtorise se shendetit publik, por prane mjekeve te familjes ne cdo qender shendetsore. Fatusha sqaron edhe qytetaret se kostoja e lirezes se shendetit nuk eshte me 500 leke, por 100 leke te reja. Një tjetër lehtësi vjen edhe për prindërit të cilët …

Lexo me shume

ZONA E VARREZAVE TE DESHMOREVE, MES TYMIT E PLUHURIT TE RRUGES

Banoret e zones prane varrezave te deshmoreve ne qytetin e Shkodres vijojne te jene te lene ne harrese nga pushteti lokal. Kjo zones gjendet çdo dite mes tymit te djegies se mbeturinave dhe pluhurit te rruges se amortizuar. Vete banoret e zones e shfaqin  nje shqetesim te tille per Tv Rozafa. Ato bejne me dije se pothuajse çdo nate ne …

Lexo me shume

SHPERNDARJA E ASHURES PER BESIMTARET DHE QYTETARET E SHKODRES

Ne kuader te vitit te ri hixhri, Bashkia e Burses, shoqata “Istanbul” dhe Myftinia e Shkodres kane zhvilluar nje aktivitet ne Diten e Ashures. Nje aktivitet i kthyer ne tradite tashme ne qytetin e Shkodres, ku u organizua shperndarja e ashureve jo vetem per besimtaret musliman, por edhe per qytetaret shkodran. Rreth ketij aktiviteti folen perfaqesuesi i Bashkise se Burses, …

Lexo me shume

5 TETOR, DITA NDERKOMBETARE E MESUESVE

Rrezikimi i vendeve te punes i mesuesve vijon te jete nje problem serioz. Nderkohe, qe nje shqetesim tjeter eshte edhe kalimi i dokumentacioneve te mesuesve prane drejtorise se administrates publike, qe i jep mesuesit statusin e nenpunesit civil. Keto problematika shfaqen nga kreu i sindikates se arsimit Shkoder, Arian Peraj, ne Diten Nderkombetare te Mesuesve, qe shenohet me daten 5 …

Lexo me shume

“TURIZMI I QENDRUESHEM, INSTRUMENT ZHVILLIMI”

“Turizmi i Qendrueshem, Instrument Zhvillimi” ishte tema e seminarit shkencor te organizuar kete te Enjte ne Keshillin Bashkiak Shkoder. Nje teme e shpallur nga Organizata Boterore e Turizmit, si stema e vitit 2017 dhe e organizuar fale bashkepunimit te Bashkise Shkoder dhe Fakultetit Ekonomik te Universitetit te Shkodres “Luigj Gurakuqi”. E pranishme ne kete seminar, kryebashkiakja e Shkodres, Voltana Ademi, …

Lexo me shume

MBROJTJA E MJEDISIT, SESION NDERGJEGJESUES NE EUIC SHKODER

Qendra e Informimit te Bashkimit Evropian ne Shkoder ka hapur kete te Merkure dyert per nje sesion ndergjegjesues. Nje sesion qe kishte ne fokus mbrojtjen e mjedisit dhe merrnin pjese nxenes te shkolles se mesme Dajç “Luçe Agraja”. Drejtuesja e EUIC Shkoder, Shehiada Piraniqi, tha se qellimi eshte perfshirja e nxenesve per te prezantuar te mirat qe vijne nga mbrojtja …

Lexo me shume

4 TETOR, DITA BOTERORE E MBROJTJES SE KAFSHEVE

4 Tetor shenohet si Dita Boterore e Mbrojtjes se Kafsheve. Izabela Sala, drejtuese e grupimit vullnetar “Animals Need Me” ne Shkoder kerkon vemendje me te madhe ndaj kafsheve. Sipas saj, qytetaret duhet te mesohen te bashkejetojne me kafshet, ashtu sic jetojne me njerezit. “Animals Need Me” eshte nje grupim vullnetar prej me shume se 5 vitesh per ti ardhur ne …

Lexo me shume

PASTROHEN VARREZAT MUSLIMANE TE SHKODRES

Varrezat Muslimane të Shkodrës ose sic njihen ndryshe varrezat Komane pas një muaji pune janë pastruar. Falë një bashkëpunimi mes Myftinisë Shkodër, Bashkisë dhe ndërmarrjes Ujësjellës Kanalizime. Haxhi Fejzi Zaganjori në emër të myftinisë Shkodër kërkoi nga gjithë banorët e zonës një kujdes më I madh në këto varreza dhe të mos hidhen mbeturina. Nga ana tjetër edhe Drejtori I …

Lexo me shume

FSHATI GRUDE E RE PA UJE TE PIJSHEM PREJ VITESH!

Fshati Grude e Re ne Njesine Administrative Rrethina te qytetit te Shkodres vuan prej vitesh mungesen e ujit te pijshem. Mbi 100 familje ne kete zone nuk kane uje te pijshem dhe menyra e vetme per ta siguruar eshte hapja e puseve apo blerja e tij, ku nje gje e tille nuk eshte e mundur per te gjithe familjet. Banoret …

Lexo me shume